za 16 jan 2021, 18:30
Moeskroen Moeskroen 2 - 0 KRC Genk KRC Genk

Een wedstrijd die eigenlijk niet gespeeld had mogen worden en waarin alles wat verkeerd kon lopen, ook verkeerd ging: de sneeuw die van het terrein 'een boeltje' had gemaakt, enkele discutabele maar cruciale beslissingen van de wedstrijdleiding, en een dosis pech. Ziedaar de fatale cocktail voor een pijnlijke nederlaag op Le Canonnier.

De sneeuw was nergens zo massaal uit de lucht gedwarreld als in de streek rond Moeskroen. Op het terrein lag 7-8 centimeter sneeuw. Het beschermdoek was al voor de middag weggehaald, toen de sneeuwzone nog aan z'n opmars bezig was. Tot kort voor de aftrap werd er met een beperkt aantal mensen wat geruimd, waardoor beide strafschopgebieden en de lijnen sneeuwvrij waren. Over grote stroken van het veld zou normaal voetbal een illusie worden. De toestand was hopeloos, maar volgens ref Jasper Vergoote niet ernstig: 'Spelen!' klonk het. 'Onder voorbehoud', besliste de top van KRC Genk.

We speelden opnieuw in de 3-4-2-1 opstelling, met nieuwkomer Angelo Preciado meteen in de basis op de rechterflank. En hij opende best bedrijvig. Net als Théo Bongonda, die de eerste kogel afvuurde. Een poging van Ito werd afgeblokt, en Danny Vukovic was attent op een voorzet schot naar de korte hoek. Halfweg de eerste helft kwamen onze twee beste mogelijkheden: Lucumí speelde in, Onuachu liet lopen, Bongonda nam mee en kruiste, maar doelman Koffi redde, en de beste was voor Onuachu, maar de 'bronzen schoen' aarzelde om te schieten, draaide zich wat vast, en de herneming van Hrošovský zoefde over. Helaas gebeurde wat in Kortrijk gebeurde: wij de kansen, zij de goal. Olinga maakte ze. Erger nog: in de achtervolging op Da Costa kruiste Cuesta diens traject, met een licht contact tot gevolg. Ondanks de nabijheid van twee ploegmaats, trok ref Vergoote rood. De VAR greep niet in. En onze ploeg met een man minder naar de kleedkamer.

Na rust meteen druk van onze ploeg. Bongonda ging neer nadat hij aangetikt werd door Mohammed, maar de bal ging niet op de stip. Ook de VAR greep niet in. Meteen daarna knikte Lucumí een hoekschop tegen de lat. Onze ploeg moest meer en meer aanvallende risico's nemen, Muñoz redde in het eigen strafschopgebied de meubelen op een tegenaanval. 20 minuten voor het einde scoorde Moeskroen de 2-0, meteen ook de eindstand. Een ontgoochelend resultaat, zonder meer.

Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Preciado (53' Toma), Heynen, Hrošovský, Uronen (71' Arteaga), Ito, Bongonda, Onuachu (78' Dessers).

29'  1-0  Olinga
71'  2-0  Tabekou