Kevin De Bruyne op drie na beste spelmaker van het decennium

16-01-2021

Ex-Genkie Kevin De Bruyne is nummer vier op de ranglijst van beste spelmakers van het afgelopen decennium. Het IFFHS (International Federation of Football History and Statistics) heeft een lijst opgemaakt op basis van data en statistieken die bepalend zijn voor een 'playmaker', en daar heeft de klasbak van Manchester City de vierde plaats toebedeeld gekregen.

Schoon volk nog in de top drie, met Lionel Messi op nummer 1, op ruime afstand gevolgd door Andres Iniesta en Luka Modric. 'KDB' klopte Messi wel als beste spelmaker ter wereld van het afgelopen jaar 2020. Terecht, als je de stuwende/sturende factor van je team bent, zo veel kansen creërt en onophoudelijk strooit met assists. 

Kevin De Bruyne speelde aan het begin van het decennium nog voor KRC Genk, meer bepaald tot midden 2012. Daarna volgde Chelsea, een uitleenbeurt aan Werder Bremen en een verkoop aan Wolfsburg. Sinds augustus 2015 is hij een 'Citizen'. Wij zijn als club blijvend trots op hoe hij zich ontwikkelde tot de beste middenvelder van de planeet. 

Ouder Recenter