Mentaal gesterkt door de prima tweede helft tegen een overtal van spelers van AA Gent, trekt onze ploeg naar Brugge. De topper tegen de leider kondigt zeer interessant aan. 
Voor KRC Genk is het een gelegenheid om de afstand met Club Brugge weer te verkleinen, en tegelijk om de grootste titelfavoriet te tonen dat wij straks echt een belangrijke uitdager kunnen zijn. Dan gaat het om het spelniveau én over het resultaat. 
Een punt graag, en nog liever drie. Het kan. Tuurlijk kan het. Genk op z'n best kan tegen elke ploeg in eigen land winnen. Dus ook tegen Club Brugge. "Zij zijn niet onoverwinnelijk hoor", zei onze coach. Nog eens winnen op Jan Breydel, het is meer dan 7 jaar geleden. Maar wat zou het iedereen van en in Genk deugd doen!


Op afzondering in Brugge, met selectie van 22 

De spelers en de staf vertrekken vandaag (zaterdag) al richting West-Vlaanderen, op afzondering in een Brugs hotel. De wedstrijd staat op zondagmiddag gepland, meteen na de biefstuk met kroketten in de Vlaamse huiskamers, met aftrap om 13u30. 
Coach John van den Brom heeft na het duel van donderdagavond weinig kunnen trainen met z'n spelers. Kort dag, met maar twee dagen tussen de wedstrijden. Dat duurt ook nog even, met nog eens twee duels, op woensdag en volgende zaterdag. Gelukkig zijn er geen nieuwe blessures. Carlos Cuesta is ook gewoon nog inzetbaar, na z'n uitsluiting tegen Gent. Onze Amerikaanse aanwinst Mark McKenzie vervoegt de 21 spelers van de wedstrijdselectie van afgelopen donderdag. Bij de coronatesten van gisteren was ook nu weer iedereen negatief.