zo 24 jan 2021, 13:30
Club Brugge Club Brugge 3 - 2 KRC Genk KRC Genk

De uitzege waar we vurig naar verlangden, is er uiteindelijk niet gekomen. De beste twee ploegen van het land maakten er een genietbare topper van, en bevestigden daarmee hun status. Onze ploeg reageerde uitstekend op de felle start van Club Brugge, had zelfs nog verder kunnen weglopen dan de tussentijdse 1-2, maar moest finaal toch z'n meerdere erkennen in de thuisploeg. Jammer, maar de kwaliteit van ons voetbal geeft vertrouwen voor de toekomst. 

Het duel tussen de nummers een en twee kondigde zich aan als mogelijk richtinggevend voor het vervolg van de competitie. Is de leider te kloppen? Kan KRC Genk het allemaal 'een beetje spannend' houden? Een beetje neerbuigend, sommige analyses in de pers. 

Nu, het moet gezegd: Club Brugge opende sterk. En na acht minuten had het al een voorsprong te pakken, via Bas Dost. Onze ploeg snakte naar adem, moest zichzelf in de wedstrijd knokken. Dat duurde zowat twintig minuten, maar daar waren we dan plots wel. Knap voetballend van achteruit. Met eerst een afgedwongen hoekschop, en kort nadien een heerlijke aanval. Opgestart met een geweldige dieptepas van Bryan Heynen, gevolgd door een strakke voorzet van Gerardo Arteaga, afgerond met een deviatie achter het steunbeen van Junya Ito. Een klassegoal! De volgende fraaie aanval over meerdere stationnetjes was weer prijs: Ito nu als aangever, Onuachu centraal neergebuffeld, maar Bastien Toma rondde koel en zuiver af: 1-2! Club Brugge even in de touwen, en bij onze  Genkies uiteraard veel vertrouwen. Bikkelen voor elke meter, deden ze. Debutant Mark McKenzie liet zich daarbij niet onbetuigd. Die groeide per minuut. We kwamen wel een paar keer goed weg, maar aan de overkant had een nieuwe topaanval net zo goed tot de 1-3 kunnen leiden. Paul Onuachu devieerde de knappe voorzet nog over. 1-2 halfweg. 

De hoop op een resultaat dat ons comfortabeler op de tweede plaats zou brengen, met nog een redelijk uitzicht op meer, was levendig. In het vierde kwartier vlamde Arteaga naast, zette Ito Mignolet aan het werk en was er een uitbraak met Angelo Preciado. Onze Ecuadoraan vergewiste zich een tik te laat van zijn gunstige positie en zijn schot, schuin alleen voor doel, werd nog afgeblokt. 
In plaats van 1-3 stond het enkele minuten later 2-2. 
Club Brugge voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de winsttreffer. De druk werd opgevoerd, zonder dat er echt grote kansen van kwamen. Maar onze ploeg oogde zichtbaar meer en meer vermoeid en geraakte er nog moeilijk uit. Een kwartier voor tijd viel de 3-2 uit de lucht, meer letterlijk dan figuurlijk. Want gestolen was dat winnende doelpunt niet. Een fraai kijkstuk al bij al, tussen twee goeie ploegen. Genk was best goed, twintig minuten voor rust zelfs héél erg goed, maar over het geheel net niet goed genoeg om met punten huiswaarts te keren. 
Niettemin: kop omhoog, en woensdag er weer tegenaan!


Opstelling

Vukovic, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Preciado, Heynen, Toma (61' Thorstvedt), Arteaga, Ito, Bongonda (84' Oyen), Onuachu (76' Dessers).

Doelpunten

21'  1-0  Dost
24'  1-1  Ito
34'  1-2  Toma
65'  2-2  Vormer
77'  3-2  Mechele