Leandro Trossard beslissend tegen Tottenham én Liverpool

04-02-2021

Het gaat uitstekend met Leandro Trossard. Onze gewezen kapitein scoorde afgelopen weekend het enige doelpunt voor Brighton tegen Tottenham (1-0), en nu lag hij met een assist aan de basis van de winnende treffer op Anfield, tegen kampioen Liverpool (0-1). Twee straffe resultaten voor Brighton, met Trossard in de hoofdrol. 

Na een goed eerste seizoen met 22 basisplaatsen en 5 goals en 3 assists, heeft Leandro dit seizoen weer een stap voorwaarts gezet. Hij stond in 16 van de 20 wedstrijden in de Premier League in de startelf, dan ben je dus echt titularis. Tegen Spurs maakte hij z'n tweede doelpunt van het seizoen, tegen de Reds leverde hij zijn vierde assist af. 

Zijn coach Graham Potter heeft niks dan lof voor Trossard: 'Leo werkt keihard, heeft ook al wat pech gehad, want hij had al meer goals verdiend. Ik denk hij dit seizoen al vaker het doelhout heeft geraakt dan eender wie in de Premier League.'

Het succes van Leandro Trossard is de vrucht van hard werken, van vertrouwen en ... geduld. Het traject dat hij heeft afgelegd is er een van 'stap voor stap'. Als jongen van achter de hoek - hij is geboren in Waterschei - kwam hij vanuit de jeugdopleiding in de A-kern. Hij was 18 toen hij een eerste keer werd uitgeleend. Hij speelde twee seizoenen in de Proximus League, bij Lommel en Westerlo, en was al 20 toen hij met OH Leuven in de hoogste klasse speelde. Na een rijpingsproces van drieëneenhalf jaar kwam hij weer in Genk terecht, om daar helemaal te ontbolsteren. Tot kapitein, tot kampioen. En tot Rode Duivel. 

Leandro Trossard is nu 26 jaar. Een blijvende ambassadeur van onze club, in elke mogelijke betekenis. Niemand die durft te beweren dat Brighton & Hove Albion zijn eindstation zal zijn.  

 

 

Ouder Recenter