do 04 mrt 2021, 18:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 1 KV Mechelen KV Mechelen

Semi-final, here we come! We staan weer een stap dichter bij de Heizel. Resultaat van een ronduit geweldige eerste helft, en een goeie tweede. Charleroi heeft de ploeg enorm veel deugd gedaan, dat bleek vanavond uit alles. Een 'complete' prestatie!

Vier Belgen aan de aftrap, vier Limburgers zelfs. Cyriel Dessers kreeg z’n kans, Onuachu even rust. En wat begonnen we zwierig! Al een bal binnendoor voor Muñoz na 20 seconden, en een doelpunt van … Kristian Thorstvedt na 1 minuut en 15 seconden. Onze Noor prikte een ‘losse bal’ netjes in de hoek voorbij ex-Genkie Gaetan Coucke. Zo vroeg 1-0, da’s alsof je met een voorsprong aan de aftrap komt. Als een hogesnelheidstrein kliefden we door de Mechelse gelederen: opening Heynen, Arteaga voor Oyen, fraaie voorzet van onze youngster en een perfecte knik onder de lat van Daniel Muñoz. De eerste goal van onze Colombiaan als Genkie, in z’n 31ste wedstrijd. Niemand stond vaker tussen de lijnen dit seizoen. De gretigheid, de energie, het vertrouwen: het droop er allemaal van af. En de aanvalsgolven waren amper bij te houden. Dessers had een paar keer pech, Ito maakte een ongelukkige keuze, en Muñoz verdiende een penalty, maar zonder VAR bleek ref Laforge niet geneigd te fluiten. Enige minpuntje dus, dat er niet meer goals vielen in die uitstekende eerste helft.

In het vierde kwartier bleven de kansen uit, maar dan was het opnieuw 'Thorstvedt-time'. Onze stoere Noor stond op de goeie plek op een teruglegger van Muñoz: 3-0. De kwalificatie was al op zak, met nog een halfuurtje op de klok. Hoogtepunten daarin: een snoeiharde volley van Dessers tegen de lat - hij verdiende écht een doelpunt voor zijn noeste arbeid, beweeglijkheid en aanspeelbaarheid - en een kurkdroge pegel van de ingevallen Théo Bongonda. Tussendoor scoorde Malinwa tegen. De 4-1 einduitslag was over het geheel van de wedstrijd niet eens overdreven.

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Hrošovský, Heynen, Thorstvedt (85' Toma), Ito, Dessers, Oyen (75' Bongonda).

2'  1-0  Thorstvedt
10’  2-0  Muñoz
63'  3-0  Thorstvedt
82'  3-1  Mrabti
86'  4-1  Bongonda