zo 11 apr 2021, 13:30
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 STVV STVV

Een machine, een sneltrein, een wervelwind: kies zelf de passende term maar. Feit is dat KRC Genk door de grote poort naar play-off 1 is gestapt. Via uitstekend voetbal en mooie goals werden de buren van STVV van de mat gespeeld. Winnen volstond voor mathematische zekerheid, maar dat volstond niet voor onze spelers. Zij wilden met glans en overtuiging de laatste stap zetten. Missie geslaagd: het grote doel van het seizoen is binnen!

De derby winnen om zeker te zijn van play-off 1? 'Bring it on!' dachten onze spelers. Al in het openingskwartier monopoliseerden ze de bal. De wind stak al op richting STVV-doelman Schmidt met dreiging van Onuachu, Ito en Bongonda, the usual suspects. Vanaf minuut 20 luidde de stormklok. De Genkies vonden telkens simpel de vrije man, bewogen goed, varieerden, versnelden waar en wanneer ze maar wilden. Ito gooide scherp voor doel, Théo Bongonda werkte af. Nummer 14 voor Théo. Twee minuten later dansten en dartelden onze klasbakken weer doorheen de Truiense gelederen. Bryan Heynen zocht Ito, kreeg de bal terug en poeierde hem in het dak van het doel: 2-0! Het vertrouwen dat er nu al weken is, kreeg nog een extra boost door de dubbele voorsprong. Muñoz toverde, Onuachu gaf een no look pass buitenkant voet. En na een voortreffelijke actie - hakje Paul in de box - kwam de bal voor de linker van Thorstvedt, die laag raak trapte: 3-0. Een geweldig kwartiertje op windkracht 10. Ref Boucaut zag nadien een strenge strafschop in een lichte duw van Cuesta, maar Maarten Vandevoordt keerde knap met de voet de poging van Suzuki.

Cuesta bleef halfweg in de kleedkamer, McKenzie was zijn vervanger. Eén van de vragen die je voor de tweede helft kon stellen: zou Paul Onuachu zijn doelpuntentotaal nog aandikken? Het antwoord kwam in minuut 54. Opening van een geweldig spelende Heynen - verdeel en heers - op Muñoz, bal opzij, een achteloos tikje buitenkant voet van Thorstvedt en Onuachu met binnenkant tegenvoets in doel: 4-0! De teller staat op 27 competitiegoals. Tijd voor wissels nadien, maar er kwamen nog vlagen van het mooie voetbal. Zo ook toen invaller Toma doorliet en Bongonda de lat trof. 

Er is maar één ploeg in Limburg. Op naar play off 1. Forza Racing!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta (46' McKenzie), Lucumí, Arteaga, Heynen (76' Oyen), Hrošovský, Thorstvedt (68' Toma), Ito (60' Preciado), Onuachu (68' Dessers), Bongonda

Doelpunten

21'   1-0  Bongonda  (assist: Ito)
23'   2-0  Heynen  (assist: Ito)
35'   3-0  Thorstvedt 
54'   4-0  Onuachu  (assist: Thorstvedt)