Naar Antwerp om te winnen!

29-04-2021

Start van de Champions’ play-offs, de top vier is klaar voor een intense eindsprint. Alle vier de ploegen zijn al zeker van Europees voetbal, dankzij onze bekerwinst. Enkel de tweede plaats kan de waarde van ons huidige ticket – groepsfase van Europa League of Conference League, maar hoe dan ook blijven we aan de gang tot in december – nog opdrijven. Twee dubbele duels en je deelt in de vetpotten van de Champions League. Sinds een paar jaar is de kans groter om via die achterpoort bij de Europese elite te geraken. Daar gaan we dus ook vol voor. Hetzelfde geldt voor Antwerp én voor Anderlecht, dat zondag naar Brugge trekt. Voor nummers drie en vier aan het eind zit er in het beste geval groepsfase Conference League in.

KRC Genk heeft de beker al op zak – dat scheelt. Maar de honger is nog groot, de tank is ver van leeg. De (onnodige) nederlaag van twee weken geleden op de Bosuil ligt nog op de maag. Mits winst springen we meteen over Antwerp, wie weet zelfs meteen naar plaats twee. Zelfs zonder onze aanvoerder Bryan Heynen mogen we geloven in de zege. Bastien Toma zal hem vervangen, daarover was onze coach John van den Brom duidelijk.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd is Junya Ito er wél weer bij. Toen al toonden we hoe goed we kunnen voetballen, alleen trokken we het geen hele wedstrijd door. Doen we dat nu wel, dan is winnen in Antwerp perfect mogelijk.

Selectie van 21

Ook na de bekervieringen blijken alle coronatesten negatief. Bryan Heynen zit een gele schorsingsdag uit en Dries Wouters is nog herstellende van zijn kuitblessure, maar voorts is iedereen in principe inzetbaar. Paul Onuachu staat op 1 doelpunt van de kaap van 30 competitiegoals. Onlangs scoorde hij op de Bosuil nog twee keer. Het seizoensrecord van Wesley Sonck is in gevaar.

Ouder Recenter