De twee EK-gangers van KRC Genk zijn nog in de running voor een plaats in de achtste finales. Patrik Hrošovský is voorlopig tweede met Slovakije, Jere Uronen moet na de nederlaag tegen de Rode Duivels hopen dat de derde plaats nog volstaat om door te stoten. Hij kwam in Sint-Petersburg bekend volk tegen. 

Jere Uronen stond tegen België voor de derde opeenvolgende keer in de basis. Finland verdedigde dapper en Jere speelde in zijn 52ste interland voor Suomi een goeie wedstrijd als linker 'wingback'. In die positie vocht hij een rechtstreeks duel uit met een ex-ploegmaat van bij KRC Genk. Leandro Trossard mocht op die (voor hem onwennige) positie debuteren in een eindtoernooi. Behalve Trossard stonden bij de Rode Duivels met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne nog twee ex-Genkies in de basis. Uronen mocht na 70 minuten moegestreden naar de kant. Zijn toernooi is al geslaagd. Finland maakt nog een kleine kans om als een van de vier beste derde geplaatste landen door te mogen naar de achtste finales.  


Nog in de groep van de Finnen en de Belgen maakte Denemarken korte metten met Rusland: 4-1. Een van de uitblinkers in de zinderende partij in Kopenhagen was Joakim Mæhle. Onze ex-Genkie draafde als vanouds onvermoeibaar de flank af - bij Denemarken doet hij dat op links - en zorgde zelf op een voor hem typische manier voor de vierde goal. Hele fraaie pot. Joakim is bezig aan een erg sterk toernooi. 


Voor Patrik Hrošovský en Slovakije is het morgen erop of eronder, tegen groepsfavoriet Spanje. Patrik was invaller in de eerste wedstrijd van de Slovaken, die ze met 1-2 wonnen van Polen. Tegen Zweden (1-0 verlies) stond hij 83 minuten tussen de lijnen. Slovakije is voorlopig tweede, maar in die groep is nog vanalles mogelijk. 

Aan de overkant van de oceaan hebben Daniel Muñoz en Angelo Preciado elk twee volledige wedstrijden gespeeld in de groepsfase van de Copa América. Colombia heeft intussen een keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en een keer verloren. In die laatste partij tegen Peru bleef Muñoz net als Carlos Cuesta op de bank. Carlos wacht nog op zijn eerste speelminuten. Jhon Lucumí lijkt voor deze bondscoach telkens de centrale verdediger op overschot. Colombia speelt donderdag tegen het Brazilië van Neymar. Muñoz werd mogelijk mede daardoor gespaard. 

In dezelfde groep B is Ecuador voorlopig vijfde en laatste. Het slikte tegen Venezuela nog een goal in blessuretijd (2-2) en heeft zo maar 1 op 6. Preciado en co moeten tegen Peru winnen om hun kansen op de kwartfinales gaaf te houden. Enkel de laatste van beide groepen valt af.