Precies 36 dagen na de 1-2 overwinning bij Club Brugge op de laatste speeldag van de Champions Play-offs staan onze Genkies aanstaande maandag opnieuw op het oefenveld. Dit weekend zijn er eerst nog medische en fysieke testen. Onze groep telt voorlopig een twintigtal spelers.

Terwijl het EK nu pas echt op gang gaat komen en in de Copa América de laatste groepswedstrijden worden afgewerkt, maken de Belgische clubs zich op om weer te gaan trainen. Wij beginnen er wat later aan dan sommige anderen, mede door de langere afwezigheid van een groot aantal titularissen.

Zaterdag en zondag staan de medische en fysieke testen op het programma. Maandag verwacht coach John van den Brom zijn spelers voor het eerst weer op het oefenveld, weliswaar nog op de jeugdacademie. Op die eerste training wordt het uitkijken naar onze nieuwkomers Mujaid Sadick en Simen Juklerød. Liefst zeven beloften starten de voorbereiding met de A-kern: Mike Penders, Tuur Rommens, Amine Et Taibi, Lucas Beerten, Wout Coomans, Maarten Swerts en Adnan Abid. 

Tot nader order zijn de trainingen niet toegankelijk voor het publiek. 

Nu Jere Uronen (Finland) en Patrik Hrošovský (Slovakije) uitgeschakeld zijn op het EK, kan voor hen de vakantie beginnen.  Een aantal andere spelers geniet ook nog van wat extra vakantie en ontbreekt nog op de eerste trainingen. Theo Bongonda, Mark McKenzie en Kristian Thorstvedt voegen zich eind volgende week bij de groep. Paul Onuachu, Junya Ito en de vier Zuid-Amerikanen die op de Copa América actief zijn, stromen nog later in. Gerardo Arteaga en Eboué Kouassi zijn zeker nog tot begin augustus afwezig, want zij zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen.

De eerste oefenwedstrijd is er op zaterdag 3 juli, op het veld van Eendracht Termien. In week twee volgen oefenwedstrijden op 7 juli tegen Eupen en op 10 juli in Nederland tegen Utrecht. De vierde en laatste oefenwedstrijd spelen we op woensdag 14 juli in ons eigen stadion tegen AZ uit Alkmaar, nog een ex-club van onze coach. Na afloop trekt de delegatie op ministage naar Burgh-Haamstede in Zeeland. Daar wordt de voorbereiding op de wedstrijd om de Supercup van zaterdag 17 juli afgerond. Vanuit Zeeland verplaatsen we ons zaterdagavond naar Jan Breydel voor die wedstrijd tegen Club Brugge.

Op 19 juli kennen we onze tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Mogelijke tegenstanders zijn Shakhtar Donetsk, Benfica, Monaco en de winnaar van het duel in de tweede voorronde tussen Celtic en Midtjylland. De heenwedstrijden van de derde voorronde staan geprogrammeerd op 3 en 4 augustus.

Vrijdag 23 juli openen we de competitie op Sclessin, tegen Standard. Het belooft een interessante aanloop te worden naar een boeiend seizoen!