wo 14 jul 2021, 13:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 AZ Alkmaar AZ Alkmaar

Onze laatste oefenwedstrijd, de eerste in ons stadion, speelden we op een kletsnatte grasmat. Tegen AZ werd het 1-1. Dessers scoorde 10 minuten voor tijd, maar in de absolute slotfase maakten de Alkmaarders nog gelijk.

In het begin ging het goed op en neer. Onze ploeg had meer balbezit, AZ zette hoog druk. Na 10 minuten het eerste gevaar. Volgens het klassieke recept: Ito met een scherpe voorzet richting Onuachu. Onze grote spits raakte de bal op een haar na. Wat later opnieuw een heet standje voor het doel van AZ na een vrije trap vanop links van Bongonda. Ook Trésor kon iets later net niet afdrukken. In de tussentijd moest ook Vandevoordt zich onderscheiden, hij ging goed plat op een poging van onze noorderburen.

Bij de start van de tweede helft kwamen Uronen, Eiting, Paintsil, Dessers en Geusens erin voor Juklerød, Toma, Ito, Onuachu en Preciado. Weinig gevaar en veel middenveldspel tot Théo een slimme steekbal gaf aan Trésor. Het schot van onze nieuweling werd afgeblokt. Op de corner die hierop volgde, scoorde Paintsil maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Het spel verwaterde en na 60 minuten kwamen onze jongelingen op de proppen. McKenzie, Sadick, Trésor, Bongonda en Heynen gingen naar de kant. Németh, Didden, Oyen, Et Taïbi en Swerts namen hun plaats in. Ook in de tweede helft stond Vandevoordt pal met enkele goede saves, Maarten is duidelijk klaar voor het seizoen. Jere Uronen toonde zich met enkele goede diepe ballen. In de 78ste minuut was het eindelijk prijs: Jere stuurde Dessers goed diep en die werkte beheerst af. Nog tien minuten te gaan. We hadden controle en leken de wedstrijd makkelijk uit te spelen tot in de laatste minuut Oosting nog uit het niets de gelijkmaker tegen de netten prikte. 1-1, al verdienden we op basis van het geleverde spel de overwinning. Al bij al een meer dan degelijke generale repetitie voor de Supercup.