za 17 jul 2021, 20:45
Club Brugge Club Brugge 3 - 2 KRC Genk KRC Genk

De Supercup komt niet mee naar Genk. Daarvoor was onze periode net voor de rust en net erna niet scherp genoeg. We hadden een voorsprong te pakken, maar lieten Club Brugge in een korte tijdspanne het verschil maken. De vier nieuwelingen maakten elk hun debuut.

De eerste wedstrijd sinds heel lang met publiek: dat was aanpassen. Zonder onze Colombianen en met Arteaga pas terug in het land ontbraken er alles samen zes basispionnen van de succesploeg in de startelf - Thorstvedt is nog niet wedstrijdfit, Hrošovský hervatte pas donderdag de training en begon op de bank. Drie van de vier nieuwelingen maakten meteen hun debuut: Mujaid Sadick, Simen Juklerød en Mike Trésor.

In de eerste helft had Club Brugge lange tijd meer de bal, maar het doelgevaar kwam in eerste instantie van onze ploeg: een zwevende Onuachu met een lage kopbal nipt over, en schoten tussen de palen van Toma en Preciado. Het venijn zat in de slotfase. Een heerlijke actie bij de zijlijn van Mike Trésor bracht een topaanval op gang, Heynen zette Bongonda alleen op weg naar doel en Théo werkte keurig af: 0-1! De blessuretijd van twee minuten was nagenoeg volgemaakt, toen Club nog een hoekschop mocht trappen. Via via belandde die bij Mitrovic en die werkte de bal net voorbij de lijn, stelde de VAR vast. Jammer, die gelijkmaker net voor de rust.

Het begin van de tweede helft (met Dessers voor Onuachu) was nefast voor Genk: een snelle (en snel toegekende) penalty, omgezet door Lang, en kort daarop een rake uithaal van Mata. Van 0-1 ging het zo wel heel snel naar 3-1. Dessers en Bongonda kregen goeie mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Ook Toma en Paintsil zetten doelman Lammens aan het werk. Op dat moment stonden er bij ons al vijf frisse krachten op het veld. Dessers verlengde aan de eerste paal een hoekschop maar het echt spannend maken, lukte lange tijd niet. Tot in de toegevoegde tijd Jere Uronen nog snoeihard een afvallende bal in het Brugse doel trapte: 3-2. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet meer, daarvoor was de tijd te kort.  Jammer, want we wilden heel graag een derde Supercup winnen. Volgende vrijdag openen we op Sclessin de competitie.

Vandevoordt, Preciado (64' Uronen), Sadick, McKenzie, Juklerød, Heynen (59' Hrošovský), Toma, Trésor, Ito (59' Eiting), Onuachu (46' Dessers), Bongonda (75' Paintsil)

44'  0-1  Bongonda  (assist: Heynen)
45+2'  1-1  Mitrovic
48'  2-1  Lang (pen)
50'  3-1  Mata
90+3'  3-2  Uronen