Standard en KRC Genk openen morgenavond de nieuwe competitie. Een heruitgave van de bekerfinale dus, met een belangrijke nuance: deze wedstrijd wordt gespeeld op Sclessin, én met publiek. Dat scheelt. En Standard mag dan nog met andere verwachtingen en ambities beginnen aan het seizoen dan wij, een klusje is een uitwedstrijd in Luik nooit. Elke wedstrijd aanvatten met de vaste overtuiging om er alles aan te doen om te winnen, hoort bij de ambities die we als club koesteren. Maar we zullen heel goed moeten zijn om meteen de eerste drie punten mee te nemen naar Genk.

Zes dagen na de Supercup staan we ook weer een stuk verder. De internationals die druppelsgewijs terugkeerden, hebben hun eerste wedstrijdminuten en vooral meer trainingen in de benen. Op Carlos Cuesta en Daniel Muñoz na – zij keren als laatsten vanavond terug uit Colombia – is de groep compleet. Iedereen stond vanmorgen bij de laatste training op het oefenveld.

John van den Brom: “We hebben deze week stappen gezet”

Het was een goeie trainingsweek, stelt onze coach: “Fysiek hebben we deze week stappen gezet. Er is pittig getraind. We zijn nog geen vier volle weken bezig, maar het zou er morgen al een stuk frisser en scherper moeten uitzien. Deze start is pittig, zoveel is duidelijk. Ik denk wel dat we er klaar voor zijn. We hebben er allemaal zin in.

Selectie van 20, mét Lucumí maar nog zonder Thorstvedt

Onze coach heeft 20 spelers geselecteerd. In vergelijking met de Supercup is Gerardo Arteaga inzetbaar. Jhon Lucumí is er na een paar dagen trainen ook al meteen terug bij. Kristian Thorstvedt trainde de voorbije twee dagen wel met de groep, maar hij ontbreekt nog in de wedstrijdselectie. Kristian zal dinsdag zijn eerste minuten maken in een oefenwedstrijd (tegen RWDM) voor de spelers die tegen Standard niet of minder in actie zijn gekomen. Wie niet in de wedstrijdkern zit, traint morgenochtend op de club. Ook Cuesta en Muñoz komen dan op het oefenveld.