vr 23 jul 2021, 20:45
Standard Standard 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

Eerste wedstrijd, maar geen eerste overwinning. Na een intense strijd, met meesterschap in de eerste helft en een gelijk opgaande tweede helft, keren we met een punt huiswaarts. Pas in de blessuretijd maakte Théo Bongonda de gelijkmaker. 

Leuke openingsfase op een sfeervol Sclessin. Geen tijd te verliezen, dachten ze, na het applaus en de stilte voor hulpverleners en slachtoffers van de overstromingen. Onuachu en Ito dreigden al binnen de drie minuten, Maarten Vandevoordt kapte twee keer een tegenstander uit en ging knap plat op een schot naar de hoek. Minuut 11 en de beste kans van de openingsfase: voorzet Ito, vrije kopbal Onuachu, maar erover. Op een corner reageerde Sadick net iets te verrast om te scoren, iets voor het halfuur vlamde Bongonda op de vuisten van doelman Bodart. Het balbezit, het initiatief, de aanvallende impulsen, de variatie en de beweging: het kwam bijna allemaal van onze kant. En de druk werd stilaan een wurggreep. Ito en Preciado toverden op rechts, Onuachu werd afgeblokt. Bongonda leek alleen op weg naar Bodart, maar hem werd ook nog de weg versperd. Goeie eerste helft dus van onze ploeg, alleen vergaten we het fraaie voetbal om te zetten in een of meer doelpunten.

In het vierde kwartier kwam Standard meer opzetten, maar ook dan was de beste kans al voor ons geweest. Onuachu, knap vrijgespeeld door Ito, trapte in de draai op Bodart. Toch was het Standard dat scoorde, na een kopbal van Laifis op een corner aan de eerste paal. Een klap, en het duurde een hele tijd vooraleer we ervan bekwamen. Dessers kwam nog een teenlengte te kort op een subtiel balletje van Hrošovský, echte kansen kregen we verder niet meer. Tot in de absolute slotfase Dessers en de ingevallen Eiting een één-tweetje opzetten, Cyriel goed voorbracht en Bongonda maar moest binnentikken. Wat een opluchting! Onze jongens hadden het goede gevoel weer te pakken en kwamen nog gevaarlijk opzetten. Het bleef 1-1: met een punt terug naar Genk. Op basis van de kansen over de gehele wedstrijd zijn dat er twee te weinig. 

Opstelling

Vandevoordt, Preciado (88' Toma), Sadick, McKenzie, Arteaga, Hrošovský (88' Eiting), Heynen, Trésor, Ito (71' Paintsil), Onuachu (62' Dessers), Bongonda 

Doelpunten

69'  1-0  Laifis
90+2'  1-1  Bongonda (assist: Dessers)