Twee Limburgse sterkhouders gaan intens samenwerken: H.Essers en onze club slaan de handen in elkaar en zetten samen een unieke rekruteringscampagne op. Het doel: meer dan 500 nieuwe vacatures invullen en zo de Limburgse economie stimuleren.

H.Essers, één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek met Limburgse roots, breidt sterk uit. De organisatie is voor zijn Limburgse sites – met onder meer de Dry Port-vestiging op de oude Fordsite in Genk – op zoek naar meer dan 500 talenten voor een veelheid aan jobs in warehousing, transport en stafdiensten. Daarvoor zal het beroep doen op onze hele KRC Genk-community. Samen zetten we een rekruteringscampagne op waarbij onze supporters en spelers zelf straffe kandidaten kunnen aanreiken voor een job bij H.Essers. 

Win een exclusieve beleving in ons stadion

De campagne komt er naar aanleiding van de veelheid aan vacatures en de extreem lage werkloosheidscijfers in onze regio. De start valt samen met de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen en zal lopen tot het einde van het seizoen. De talenten die door onze KRC Genk-scouts worden aangesproken om te solliciteren voor een job bij H.Essers, maken kans op een exclusieve beleving in ons stadion. De ondertekening van het contract levert dus niet alleen een fijne job op, maar ook een business seat inclusief diner (één wedstrijd) voor zowel de ‘scout’ als de nieuwe medewerker. Je kan nu al beginnen te scouten:

Ken jij talent voor H.Essers?

McKenzie, Vandevoordt en Trésor op de proef bij H.Essers

Onze spelers zullen een belangrijke rol spelen in de campagne. Zo zullen Mark McKenzie, Maarten Vandevoordt en Mike Trésor binnenkort verschillende jobs uitproberen bij H.Essers. Voetbaltalent hebben ze voldoende, maar hebben ze ook de juiste competenties om heftruckchauffeur, truckchauffeur, IT’er of een van de vele andere functies op te nemen? Misschien wel, al zitten er ongetwijfeld nog veel meer geschikte profielen in onze ruime KRC Genk-community.

Internationale spelers met Limburgse roots

H.Essers en KRC Genk delen dezelfde familiewaarden en roots. We hebben samen Limburg op de kaart gezet in binnen- en buitenland. Samen slaan we nu de handen in elkaar voor de Limburgse economie en sterker te staan in de war for talent. De samenwerking start met deze rekruteringscampagne en zal in de nabije toekomst alleen maar intensifiëren.

“Tegelijk met onze internationale groei willen we ons de komende jaren nog verder verankeren in Limburg”, aldus Mike Dautzenberg, CHRO bij H.Essers. “We willen niet alleen uitblinken in onze dienstverlening maar ook als werkgever. Met deze campagne willen we aantonen dat elk talent een plek vindt in een organisatie die kansen biedt en investeert in zijn mensen.”

“Als KRC Genk zijn we enorm trots op deze samenwerking met H.Essers. Dat we met zo’n Limburgs vlaggenschip relevant kunnen zijn voor de arbeidsmarkt in onze provincie, past perfect binnen de maatschappelijke rol die we als Limburgse topclub willen spelen. Talentontwikkeling binnen de lijnen doen we al langer, met dit project stimuleren we nu ook talenten buiten het veld.”, vertelt Davy Vanhaen, Commercieel Directeur KRC Genk. “Bovendien is een referral-campagne zoals deze een primeur in de binnenlandse sportmarketing.”