vr 30 jul 2021, 20:45
KRC Genk KRC Genk 3 - 4 KV Oostende KV Oostende

Een knotsgekke wedstrijd, da's het minste wat je kan zeggen. In onze eerste wedstrijd met (beperkt) publiek toonde onze ploeg zwierig aanvalsspel met een karrevracht aan kansen. Ongelooflijk maar waar: het baatte niet. KV Oostende had geluk, was dodelijk efficiënt en pakte de drie punten mee naar de kust. Heel zuur, zonder meer.

Eindelijk weer toeschouwers in ons stadion - met iets meer dan 5000 waren ze: heerlijk. Zij hadden er zin in, onze spelers duidelijk ook. Stevig tempo van in het begin en een actieve Cyriel Dessers ook meteen. Zonder Paul Onuachu kreeg hij voorin zijn kans, en hij speelde al snel een rol in meerdere aanvalscombinaties. Hij dreigde al vroeg na een uitstekende diepe bal van Mujaid Sadick, en zette zich ook door waarna Théo Bongonda kon trappen. Vooral over rechts rolde onze ploeg geregeld over die van KVO. Een hele fraaie actie bracht Mike Trésor vrij, zijn voorzet was perfect, en de geïnfiltreerde Bryan Heynen moest er maar zijn hoofd tegen zetten: een topgoal, 1-0. En de grote vreugdevlammen mochten een eerste keer oplichten. Een minuut later toverde Trésor zich vrij, het publiek smulde van zijn technisch hoogstandje. Op het halfuur zette Dessers zich nog eens krachtig door, vanaf de middenlijn, aan de zijlijn. Hij snelde weg, maar had nog de luciditeit voor een prima bal breed op Bongonda, die zich vrij kapte en de bal rustig in doel deponeerde: knap hoor, ook die 2-0! Théo scoort er in dit nieuwe seizoen dus al drie op rij. Domper wel twee minuten later, waar een bal in de kluts voor Kvasina viel en het zo plots 2-1 stond. Dessers en Trésor zorgden nog voor de laatste wapenfeiten van de eerste helft.

Enkele minuten na rust stond het zowaar 2-2. Een scherp aangesneden hoekschop werd door Gueye ingekopt. De reactie van onze ploeg was furieus. Een briljante Trésor luidde een periode in met de ene aanvalsgolf na de andere. Dessers dolde op de achterlijn, Ito fusilleerde doelman Hubert, een poging van Sadick week af en eindigde op het dak van het doel. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Bongonda zijn tweede van de avond in de verste hoek: 3-2! Weer een assist van Trésor. Maar de voorsprong bleef alweer niet lang overeind. Weer een corner, tweede zone nu, weer raak. 3-3, een knotsgekke partij intussen. Terug aan ons dan, Bongonda met rechts, hard in het zijnet. Bruggetje Trésor - niet te stoppen, onze Mike - hard teruggelegd vanaf de achterlijn, deviatie Heynen rakelings naast. Opening naar Preciado op rechts, goeie voorzet, kopbal Dessers, pal op Hubert. Maar wéér viel de goal aan de overkant ... na een hoekschop, en een uitvallende bal: 3-4, de waanzin voorbij. Onze ploeg liet de moed niet zakken en reeg de aanvalsgolven na elkaar. KV Oostende probeerde het tempo eruit te halen en tijd te winnen. Toch maar vijf minuten extra tijd? Daarin trapte Muñoz nog hard op het lichaam (of de arm) van een KVO-verdediger en kwam ook Dessers nog dichtbij.

Het bleef 3-4. Onwaarschijnlijk dat KV Oostende de volle buit mee naar West-Vlaanderen pakt na een bij wijlen overrompelende wedstrijd van onze spelers. Ons geleverde spel mocht gezien. Laten we dat onthouden en met vertrouwen de wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk aanvatten. Forza Racing!

Opstelling

Vandevoordt, Preciado (Muñoz), Sadick, McKenzie, Arteaga, Hrošovský (80' Thorstvedt), Heynen, Trésor, Ito, Dessers, Bongonda

Doelpunten

20'  1-0  Heynen  (assist Trésor)
30'  2-0  Bongonda  (assist Dessers)
32'  2-1  Kvasina
49'  2-2  Gueye
60'  3-2  Bongonda  (assist Trésor)
62'  3-3  Ambrose
79'  3-4  Jäkel