KRC Genk neemt dit seizoen opnieuw deel aan de UEFA Youth League. Daarin wordt 1. FC Köln onze eerste tegenstander. Onze U19 spelen eerst in Keulen. De heenwedstrijd is voorzien op woensdag 29 september, de terugwedstrijd op 20 oktober. Dat is het resultaat van de loting van vanmiddag in Nyon.

Na de afgelasting van de vorige editie vanwege corona, is de competitie aan z’n achtste editie toe. Als kampioen in de jeugdcategorie starten we in het zogenaamde ‘Domestic Champions Path’. Hierin zitten de 32 hoogst gerankte landskampioenen zonder een eerste ploeg in de groepsfase van de UEFA Champions League. Deze 32 ploegen spelen in twee knockout-rondes voor acht plaatsen in de play-offronde. Als we voorbij Köln geraken, komen we uit tegen de winnaar van het duel tussen Sparta Praag en MTK Budapest.

In de play-offronde wachten dan 8 nummers twee uit de groepsfase van de UEFA Champions League. De acht winnaars van die play-offronde komen samen met de acht groepswinnaars terecht in de achtste finale.