Wat een mooi einde aan deze interlandbreak voor onze internationals! Carlos Cuesta en Daniel Muñoz hebben voor een geweldig orgelpunt gezorgd met Colombia. De Tricolor versloeg rivaal Chili met 3-1 in een cruciaal duel om de kansen op kwalificatie voor het WK wat kracht bij te zetten. 

Door de afwezigheid van Yerry Mina en Dávinson Sánchez kwam er centraal achterin een plaats vrij. Bondscoach Reinaldo Rueda twijfelde niet en koos voor Carlos Cuesta. Onze stoere verdediger bedankte voor het vertrouwen en speelde als debutant een beresterke partij. Carlos had 46 goeie passes op 51. In de Colombiaanse media regent het lofbetuigingen voor zijn prestatie in zijn eerste A-interland. In Colombia geldt Cuesta, die kapitein was van de U20 op het WK in 2019, al jaren als een groot verdedigend talent. 

Het thuisland stond al vroeg 2-0 voor, Chili scoorde vroeg in de tweede helft tegen. Tijd om Daniel Muñoz van de bank te halen, dacht de bondscoach. De tweede Genkie van Colombia kwam na een dik uur tussen de lijnen, zag zijn ploeg een derde keer scoren en zorgde er mee voor dat de zege over de streep werd getrokken. Voor Muñoz was het intussen de achtste interland.

Het was van 2001 geleden dat Colombia in een kwalificatiewedstrijd nog eens had kunnen winnen van Chili. Het staat nu vijfde met 13 punten uit 9 wedstrijden, evenveel als nummer vier, Ecuador. 

Beide Genkies keren vandaag met een privévliegtuig terug naar Europa, in het gezelschap van enkele andere Colombiaanse en Chileense internationals. Morgen staan ze in Genk opnieuw op het trainingsveld en maken ze de voorbereiding mee af voor de wedstrijd van zondag tegen Union.