zo 12 sep 2021, 21:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis

Geen vierde overwinning op een rij. Onze ploeg had de bovenhand in een wedstrijd met kansen aan beide kanten. Paul Onuachu scoorde vanop de stip, maar in de állerlaatste seconde kregen we nog een zure tegentreffer te slikken.

Zondagavond, heerlijk voetbalweer en het fris van de lever spelende Union op bezoek: ingrediënten genoeg voor een boeiend schouwspel in de Cegeka Arena. Bij de bezoekers twee gewezen Genkies, met trainer Felice Mazzu en aanvaller Dante Vanzeir. Bij ons dezelfde elf als tegen Anderlecht.

Dat het halfweg nog 0-0 stond, was een klein mirakel. Kansen te over, voor ons én voor Union. Maarten Vandevoordt ‘won’ de een-op-een met Vanzeir, Paul Onuachu pegelde in de draai met links tegen de paal. Dat waren de belangrijkste wapenfeiten van het eerste kwartier. Na een hoekschop ontsnapten we nog aan een achterstand, maar daarna regen wij de kansen aan elkaar. Onuachu schuin vrij voor doel, zijn poging nog afgeweerd door doelman Moris. De allerbeste kans was voor Junya Ito, in het straatje gestuurd door Théo Bongonda, na een fraaie aanvalscombinatie. Junya vlamde de open doelkans wat overhaast over doel. Arteaga kreeg ook nog een prima schietkans, maar trof het zijnet.

De dominantie in de tweede helft was nadrukkelijker. Het spel voltrok zich bijna uitsluitend op de helft van USG. Bongonda zette scherp voor, Onuachu kon er net niet bij. Op het uur kwam Mike Trésor. Hij bediende al gauw Bongonda met een heerlijke verticale pass die een halve ploeg van Union uitschakelde, maar Théo knalde naast. Diezelfde Théo ging even later neer in het strafschopgebied, en na consultatie van de VAR en het scherm legde scheidsrechter Lambrechts de bal op de stip. Een koud kunstje voor Onuachu, die nog geen enkele penalty liet liggen: 1-0, zijn 49ste goal als Genkie. Union verloor in de penaltyfase ook Bager met rood, maar ging later toch nog eens Vandevoordt bedreigen, maar die redde knap. In het slot liet onze ploeg het initiatief aan de bezoekers. De Brusselaars konden nog een paar keer dreigen, maar ook Onuachu kreeg nog twee doelrijpe kansen. We leken op weg naar onze vierde overwinning op een rij tot Union SG in de allerlaatste minuut nog een corner kreeg en aanvaller Undav aan de eerste paal de 1-1 overhoeks binnenkopte. Spijtig!

Hoe dan ook, met het geleverde spel van vanavond en de vorige wedstrijden gaan we gewoon met vertrouwen naar Wenen.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta (46’ McKenzie), Lucumí, Arteaga, Eiting (59’ Trésor), Heynen, Thorstvedt, Ito (90+1' Ugbo), Onuachu, Bongonda

Doelpunten

73'  Onuachu  1-0  (penalty)
90+4'  Undav  1-1