Kop omhoog, borst vooruit. Er is geen man overboord – hoegenaamd niet. Wie zo goed voetbalt en dat soort kansen creëert, gaat straks ook weer topwedstrijden winnen. De leidersplaats hebben we nu niet gepakt, dat kan later ook nog.

Het tempo waarop de wedstrijden zich opvolgen blijft hoog: dit weekend komt Seraing naar de Cegeka Arena. Uiteraard willen we zondagavond afsluiten met 3 extra punten op zak. De promovendus verloor zijn jongste twee wedstrijden nipt van veel hoger aangeschreven ploegen: 0-1 van Standard, 2-1 op Antwerp. Het won tot nog toe drie keer: tegen KV Mechelen en Cercle en in Eupen.

John van den Brom:

“Ze zijn heel scherp in de omschakeling. Ze wachten op fouten van de tegenstander om dan toe te slaan. Daar zijn ze echt goed in.Daar moeten we op voorbereid zijn. We zullen moeten waken over onze restverdediging en organisatie. Het is ook altijd een uitdaging na een nederlaag: de reactie die je wil zien.”

De nederlaag op Antwerp, en met name hoe die tot stand is gekomen, moet weer een leermoment zijn.

John van den Brom:

“We moeten voorin onszelf belonen door onze kansen af te maken, we moeten op het middenveld de controle behouden, we moeten een hele wedstrijd 100% focus hebben en niet terugvallen op 80, en achterin verdedigen met het mes tussen de tanden. En geloof mij: we kunnen dat. Alleen nog geen 90 minuten.”

Selectie van 20: terugkeer Preciado en Sadick

Net zoals bij de voorbije paar wedstrijden zijn Théo Bongonda en Simen Juklerød niet inzetbaar. Voorts zijn ook Carlos Cuesta en Carel Eiting er deze keer niet bij. Angelo Preciado en Mujaid Sadick keren terug in de selectie. Chambaere, Geusens en Németh hielpen de beloften gisteravond aan een eclatante 0-5 bij KV Mechelen. Dat zijn vier stevige zeges op rij intussen.