zo 26 sep 2021, 21:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 0 RFC Seraing RFC Seraing

Seraing hield met wat geluk ruim 40 minuten stand, maar net voor en net na de rust gooide Genk de wedstrijd in de juiste plooi. Afwerker van dienst: nog maar eens Paul Onuachu. Hij scoorde nu in vijf opeenvolgende wedstrijden. Fenomeen.

Linke boel, zo’n wedstrijd op de late zondagavond, in eigen stadion, tegen een zogenaamd mindere tegenstander. Net na een zware midweekmatch en met een nieuwe Europese opdracht in het vooruitzicht. We begonnen eraan met Joseph Paintsil in de basis – dat was geleden van tweede kerstdag 2019. Joske leek een week na z’n knappe uithaal op Stayen opnieuw aan het feest, net na het kwartier. Hele knappe actie, fraai afgerond. Helaas stond hij aan het begin van de actie (aan de zijlijn) een voetje buitenspel. Zo had de VAR vastgesteld. Heel jammer, want op zich speelt dat in zo’n actie natuurlijk geen enkele rol meer. Net na het halfuur ging Ito neer in het strafschopgebied: penalty. Onuachu voor 12 op 12, maar hij legde de bal er zowaar naast. Eerste misser voor Paul vanop de stip. Nog geen voorsprong, dus. Ook niet toen Ito hard kruiselings maar nipt naast mikte. Ref Lardot groeide stilaan uit tot de meest opvallende man op het veld – dat is zelden een goed teken. Hij liet een duidelijke overtreding op Ito passeren, maar bedacht Heynen wel met geel toen die verhaal haalde. In de slotminuten van de eerste helft gebeurde het dan toch: geweldige bal tussendoor van Heynen, Ito voor Onuachu en die wachtte nog even om dan vanop een meter binnen te leggen, 1-0. Twee minuten later speelde Thorstvedt onze topschutter vrij en na een eerste afgeblokte poging trapte hij nadien toch binnen: 2-0 en nummer 8 al intussen voor Onuachu.

Vroeg in de tweede helft stond de teller voor Paul op 9. Paintsil was foutief neergehaald en nu liet Onuachu de kans vanop 11 meter niet liggen: 3-0, match in een definitieve plooi. Tweede hattrick voor Onuachu als Genkie, na die kort na Nieuwjaar in Eupen. Er waren nog wel wat momenten, maar met de komst van Dinamo Zagreb in het achterhoofd ging de voet begrijpelijkerwijs wat van het gaspedaal. Trésor, Preciado, Oyen en Ugbo mochten erin en ook Jay-Dee Geusens kreeg zijn debuut in onze hoofdmacht.

Verdiende overwinning, en dus drie punten erbij. We staan nu gedeeld tweede en blijven in het kielzog van de leider.

Vandevoordt, Muñoz (80' Preciado), McKenzie, Lucumí, Arteaga, Heynen, Toma, Thorstvedt (68' Trésor), Ito (87' Geusens), Onuachu (87' Ugbo), Paintsil (80' Oyen).

42’  1-0  Onuachu  (assist: Ito)
44’  2-0  Onuachu  (assist: Thorstvedt)
49'  3-0  Onuachu  (pen)