KRC Genk is een powerbank voor talent. Nieuw bewijs daarvoor leverde onze U19 vanavond in Keulen. In de heenwedstrijd van de UEFA Youth League klopten onze jongeren 1. FC Köln overtuigend met 2-4.

De wedstrijd werd gespeeld in een sfeervol stadion met zo'n 3500 supporters. De Duitsers begonnen sterk met veel fysieke power. Al na vijf minuten kwamen ze op voorsprong via Schmid. Onze talenten lieten het niet aan hun hart komen en namen de wedstrijd na een kwartier in handen. Kans na kans, maar de bal wou er niet in. Het verdiende doelpunt viel uiteindelijk in de 36ste minuut: Diawara hing de bordjes gelijk. Net voor de pauze maakte Kelvin John het verschil met twee doelpunten. Vooral zijn tweede doelpunt was een absolute beauty. Na een puike aanname en snedige dribbel pakte onze Tanzaniaan uit met scherpe chip over de doelman. Wereldgoal! Met 1-3 trokken we de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste. Met een doelpunt van Köln, dus. Paniek in de tent? Nee, hoor. Onze jongens bleven goed voetballen en bleven heer en meester. Németh vergrootte de voorsprong op het uur. De score had nog kunnen oplopen, want er volgden nog enkele goede kansen voor onze ploeg. Het bleef 2-4: een meer dan puike overwinning van onze U19. En een goede uitgaanspositie voor de terugwedstrijd op dinsdag 19 oktober om 18.00 uur. Wees erbij en moedig onze jonkies aan naar de volgende ronde!

Benieuwd naar de doelpunten? Bekijk morgen de hoogtepunten op onze website.

Chambaere, Beerten, Et taibi, Monamay, Rommens, Swerts, John, Geusens, Diawara, Németh, Oyen

5’  1-0  Schmid
36’  1-1  Diawara
43'  1-2  John
45'  1-3 John
46'  2-3  Schwirten
58'  2-4  Németh

Over UEFA Youth League

Als kampioen in de jeugdcategorie starten we in het zogenaamde Domestic Champions Path. Hierin zitten de 32 hoogst gerankte landskampioenen zonder een eerste ploeg in de groepsfase van de UEFA Champions League. Deze 32 ploegen spelen in twee knockout-rondes voor acht plaatsen in de play-offronde. Als we voorbij Köln geraken, komen we uit tegen de winnaar van het duel tussen Sparta Praag en MTK Budapest. In de play-offronde wachten dan 8 nummers twee uit de groepsfase van de UEFA Champions League. De acht winnaars van die play-offronde komen samen met de acht groepswinnaars terecht in de achtste finale.