Hoe goed de Kroatische kampioen is, hoe knap die de voorbije jaren op het internationale podium heeft gewerkt: we zouden het intussen allemaal moeten weten. Om een resultaat neer te zetten, zullen wij dus ook top moeten zijn. We kunnen alvast rekenen op alle spelers die dit seizoen al bijdroegen in de teamprestaties.

Bongonda en Cuesta inzetbaar

Théo Bongonda miste de voorbije drie wedstrijden – op Stayen, op de Bosuil en tegen Seraing – maar is weer paraat. Ook Carlos Cuesta trainde zonder problemen mee en is inzetbaar. Onze coach heeft dus weer veel keuzemogelijkheden.

John van den Brom: “Behalve Simen Juklerød en de jongens die we afgevaardigd hebben voor de Youth League is iedereen inzetbaar. Da’s mooi. Ze zijn zondag wel degelijk weer diep gegaan, vertellen de data ons. Maar die zeggen ook dat ze weer uitstekend gerecupereerd zijn.”

Voor de spelers is Europees voetbal altijd het peper en zout in een voetbalseizoen.

Kristian Thorstvedt: “Dit zijn wedstrijden waar we allemaal naar uitkijken. En we weten dat we al een mooie stap kunnen zetten, na onze winst in Wenen. Maar we weten ook dat Dinamo een erg goeie ploeg is.”

Straffe cijfers in groepsfase UEFA Europa League

KRC Genk heeft uitstekende statistieken in de groepsfase van de UEFA Europa League. In de vorige vier deelnames werden we telkens groepswinnaar en de balans thuis is ronduit geweldig: van de 12 wedstrijden in ons stadion wonnen we er 9 en speelden we 3 keer gelijk. Als we tegen Dinamo een vervolg kunnen breien aan die cijfers, dan mogen we ook morgen van een straffe prestatie spreken. En dan zouden we aardig op weg zijn om ons doel – overwinteren – te realiseren.

Selectie van 21

Simen Juklerød is de enige speler van de A-kern die op dit moment met een blessure zit. Vic Chambaere, Jay-Dee Geusens, Andras Németh en Luca Oyen waren in de vooravond actief met onze winnende U19 in de UEFA Youth League, bij het Duitse 1. FC Köln. Németh zorgde zelf voor de 2-4. De ploeg trainde vanavond nog op het B-terrein en trok daarna op afzondering naar een hotel in de stad.