do 30 sep 2021, 21:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 3 Dinamo Zagreb Dinamo Zagreb

Een aartsmoeilijke wedstrijd in de UEFA Europa League zou het worden, dat wisten we met z’n allen vooraf. Maar als het dan allemaal ook wat tegenzit, dan krijg je een eerste helft zoals vanavond. Dat aanvoerder Ademi van Dinamo met meer geluk dan wijsheid een razendsnelle omschakeling op gang kan brengen, en dat daaruit de vroege 0-1 valt. Ivanusec de maker, intrinsiek wellicht de beste speler van de Kroaten. De Finse ref trok al vroeg geel voor Heynen en Thorstvedt, erg streng. Hij was milder voor een ingreep met gestrekt been in een duel met Onuachu, in de box nota bene. Eigenlijk werd ons dan en daar een penalty onthouden. Dat op slag van rust Dinamo wél de bal op de stip kreeg, was nog bitterder. Petkovic, 0-2. Een snoeiharde score voor onze ploeg die niet eens verkeerd speelde. Goeie combinaties, soms tot in het strafschopgebied. De meeste dreiging kwam van Thorstvedt. Op het kwartier trapte hij in een tijd over op voorzet van Muñoz, nadien krulde hij net voorbij de verste paal op aangeven van een actieve Paintsil. Aan de overkant was het even schrikken met een bal tegen de lat. In de slotfase van de eerste helft sneed Ito door het centrum, ook de rebound van Paintsil ging er niet in. Een minuut later schoot Heynen in de draai tegen de paal. Het had halfweg heel zeker anders kunnen staan. Zonde.

Even voorbij het uur voltrok zich nieuw onheil. Zagreb stak nog eens over, Vandevoordt schatte een hoge bal verkeerd in en de tussenkomst van Muñoz tegenover Orsic werd door de heer scheidsrechter genadeloos beoordeeld: penalty én rood. De VAR zag geen reden die beslissing af te zwakken. Aangezien Petkovic ook nu scoorde, konden de boeken dicht: 0-3, net nadat onze coach met Trésor en Bongonda twee frisse offensieve krachten had ingebracht om nog iets te forceren. Ook Eiting en Preciado kwamen nog in de ploeg. Een kwartier voor tijd nam de aanhang van Dinamo de hoofdrol over met deel zoveel van het bedrijf 'rookbommen gooien'.

Veel gevoetbald werd er daarna niet meer. Al kregen Ugbo en Heynen nog kansjes. 0-3 bleef het, een veel te hard verdict voor onze ploeg. West Ham, onze volgende tegenstander, won tegen Rapid Wien en wordt groepsleider met zes op zes. 

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Heynen, Toma (70' Eiting), Thorstvedt (64' Trésor), Ito (70' Preciado), Onuachu (77' Ugbo), Paintsil (64' Bongonda).

Doelpunten

10’      0-1  Ivanusec
45+3’ 0-2  Petkovic  (pen)
67'      0-3  Petkovic (pen)

Rood

66'  Muñoz