Gedeeld tweede. Daar staan we intussen, na een consistente reeks van goeie resultaten in de competitie. We gingen al winnen in Kortrijk, op Stayen en speelden geweldig voetbal op Antwerp. De wedstrijd in Eupen geeft ons de kans om zondagavond minstens tweede te staan.

Een topper. Jawel, Eupen-Genk is een volwaardige topper. Eupen is de verrassende nummer twee, wij hebben evenveel punten, alleen is ons doelsaldo net iets minder goed. Met een overwinning zouden we alleszins een uitstekende zaak doen, ook door het programma van deze speeldag. Maar winnen in Eupen zal geen evidentie zijn. Zelfs de 1-4 van helemaal aan het begin van dit kalenderjaar was dat niet. Eupen voetbalde toen voor rust prima, maar wij toonden ons erg efficiënt. Paul Onuachu maakte die koude zondagavond (6 januari) zijn eerste hattrick. Dit seizoen zijn de Panda's verbluffend knap aan de competitie begonnen. Ze werden in Brugge pas na 13 minuten in de blessuretijd van de zege gehouden, speelden gelijk tegen Anderlecht, verloren onverdiend van Antwerp, gingen winnen op STVV, in Mechelen, in Leuven en bij Beerschot. 

John van den Brom:

De sterkte van Eupen ligt in het collectief. Het is écht een goeie ploeg, die goed op elkaar is ingespeeld. Ze staan echt niet voor niks mee bovenaan. En ze hebben geen enkel punt gestolen.
Dus het lijkt misschien raar, maar dit is absoluut een topper. 

Zin in zondag

De nederlaag tegen Dinamo Zagreb is stevig aangekomen, maar de groep heeft er absoluut zin om zondagavond te vlammen en met een goed gevoel de nieuwe interlandbreak in te gaan. Maandag vliegt de halve kern weer uit, en da's altijd prettiger met een nieuwe overwinning op zak. En wie weet, als winnaar van het weekend.

Selectie van 22

De ploeg heeft vanmorgen een laatste keer getraind in Genk. Na afloop maakte onze coach zijn selectie bekend. Enkel Simen Juklerød is niet beschikbaar. In totaal 22 spelers stappen morgenavond op de bus richting Oostkantons.