zo 03 okt 2021, 21:00
Eupen Eupen 3 - 2 KRC Genk KRC Genk

Een ongelukkige penalty had een vroege voorsprong ongedaan gemaakt, maar in de tweede helft leken we de wedstrijd naar onze hand te hebben gezet. Eupen was tot 10 man herleid, Ugbo leek het winnende doelpunt te hebben gemaakt. Maar in een onwaarschijnlijk slot gaven we de zege en de wenkende leidersplaats nog weg. 

Zondagavond aan de Kehrweg: nummer 2 tegen 3 met als inzet plaats 1. De topper kon gespeeld worden op een onberispelijke grasmat. We begonnen eraan met onze jongste basisploeg van dit seizoen. De 11 starters waren gemiddeld 22.9 jaar jong.
Na een minuut al een knappe diepe bal van Eiting op Muñoz, dienst voorzet werd voor Ugbo – tweede basisplaats voor Iké - nog net weggewerkt. Aan de overkant moest Vandevoordt zijn vuisten al meteen gebruiken op een knal van Nuhu. De thuisploeg, als een sneltrein gestart. Ja, het tempo lag meteen hoog. We moesten defensief bij de les zijn, en offensief efficiënt. Het antwoord: Muñoz voor Heynen, meegeven aan Ito, opzij naar het centrum en daar kon Kristian Thorstvedt vrij aanleggen: 0-1 na 10 minuten, lekker. Tweede competitiegoal voor onze Noorse sterkhouder. Vijf minuten later lag de bal aan de overkant op de stip, na een wel heel ongelukkig contact van de bal met de hand van Muñoz. Ref Put was onverbiddelijk, hoewel Daniel een ‘terugtrekkende’ beweging deed. Streng oordeel. Prevljak, 1-1. Onterecht streng was ook de gele kaart van Put voor Carel Eiting na een duel en sliding tackle op de bal. Richting halfuur een heerlijke combinatie met Trésor, in de hoofdrol, maar er kwam geen doelpoging van.

Twintig seconden ver in de tweede helft soleerde Ito door het centrum tot in het strafschopgebied. Zijn punter werd nog heel licht geraakt en verdween binnenkant paal... voorlangs de andere paal. Wat een pech! We hadden nu de controle en het initiatief. Trésor dolde twee keer, maar geraakte er niet door. Wat later een actie Ito-Muñoz, en Ugbo kopte de voorzet duikend naast. Net voor het uur ontsnapte Thorstvedt. Amat greep naar de noodrem: rood, logisch. De druk verhoogde. Ito zond scherp voor, Ugbo kon er net niet bij. Meteen daarna een belegering, waarbij Thorstvedt heerlijk uithaalde, maar doelman Himmelmann schudde een geweldige parade uit zijn mouw. Veel langer kon het niet uitblijven, en na aandringen kwam Ugbo alleen voor doel en hij liet de kans niet onbenut. Iké fusilleerde de bal in drop hoog in het dak van het doel: 1-2 met nog een twintigtal minuten op de klok. Tweede competitiegoal voor Ugbo. Thorstvedt kogelde nog eens van ver. In de buurt van Vandevoordt leek Eupen niet meer te geraken. Tot een aanval in minuut 86 zowaar voor de voeten van Prevljak viel en die in de draai raak trof. Bryan Heynen kreeg nog een vrije kopkans, maar hij mikte over. Aan de overkant voltrok zich in de laatste seconde het totaal onverwachte onheil met een zondagsschot op een uitvallende bal. 3-2 zowaar. Moeilijk te vatten. 

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz (23' Preciado), Cuesta, Lucumí, Arteaga, Heynen, Eiting, Thorstvedt, Ito, Ugbo (72' Onuachu), Trésor (72' Bongonda).

Doelpunten

11’  0-1  Thorstvedt  (assist Ito)
16’  1-1  Prevljak  (pen)
71'  1-2  Ugbo  (assist Arteaga)
86'  2-2  Prevljak
90+3'  3-2  Heris