Met 13 zijn ze in totaal, de spelers van onze club die de komende weken de kleuren van hun land gaan verdedigen. In de WK-kwalificaties overzee en in Europa zijn 9 A-internationals actief. We leveren ook 4 van onze jongeren af voor nationale jeugdselecties.

Colombianen tegen Uruguay, Brazilië … en Preciado

Genk loopt leeg vandaag. Meer dan de helft van de spelers in onze A-kern is uitgezwermd naar de respectievelijke nationale selecties. Vooral voor de overzeese internationals worden het twee pittige weken. Zowel Mark McKenzie bij de VS als vier van onze vijf Zuid-Amerikanen hebben drie wedstrijden en een slopend vluchtschema op het menu staan. De Colombianen Daniel Muñoz, Carlos Cuesta en Jhon Lucumí beginnen met topduels in Uruguay en tegen Brazilië. In hun derde wedstrijd komen ze uit tegen het Ecuador van Angelo Preciado. Die partij wordt in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 oktober afgewerkt, waardoor het nog een hele expeditie zal zijn om onze Latino’s in België te krijgen voor de wedstrijd in Charleroi van zondagavond.

Ito tegen Vukovic

In het Oosten staat Junya Ito voor twee cruciale duels. Hij speelt met Japan eerst in Saoedi-Arabië en ontvangt dan Australië, met ex-Genkie Danny Vukovic in de selectie.
In de Afrikaanse kwalificaties ontmoet Paul Onuachu met Nigeria twee keer de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Bij ons in Europa worden twee speeldagen afgewerkt in de Wk-kwalificatiepoules.
Kristian Thorstvedt moet met Noorwegen naar Turkije en speelt daarna thuis tegen Montenegro. Patrik Hrošovský heeft met Slovakije opdrachten in Rusland en in Kroatië.

Twee belofteninternationals, twee naar U19

In de beloftenselectie van bondscoach Jacky Mathijssen ook opnieuw Maarten Vandevoordt. De Belgische U21 spelen twee kwalificatiewedstrijden voor het EK, telkens thuis, tegen Kazachstan en Denemarken. Ook Andras Németh zal aan de slag zijn in de kwalificaties, want hij is geselecteerd voor de Hongaarse U21. Andras heeft de dubbele nationaliteit.

Vic Chambaere en Luca Oyen tenslotte vliegen met de U19 naar Marbella voor oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland.

Speelschema van onze internationale Genkies