Vandaag hebben zo'n 160-tal kinderen in het kader van de Welzijnscup een contract ondertekend met de peters van het project, meer bepaald Rotary Genk en Pierre Denier van KRC Genk. In het contract beloven de spelers aan haar of zijn peter om gedurende de competitie zijn best te doen op de trainingen, zich te gedragen naar de regels binnen de instellingen en fairplay hoog in het vaandel te dragen tijdens de wedstrijden. 

De Welzijnscup is opgedeeld in twee groepen: min 12-jarigen en plus 12-jarigen. Op woensdagnamiddag spelen de verschillende teams tegen elkaar in de indoorhal van KRC Genk. Alle teams spelen in onze kleuren, blauw en wit. Fairplay staat altijd centraal, tijdens iedere wedstrijd worden er punten op gegeven. De fairplay-beker is belangrijker en ook letterlijk groter dan de winnaar van de competitie.

De vorige edities bewezen al dat de jongeren die deelnamen in dit voetbalproject veel meer meewerken aan hun herintegratie. Rotary Genk participeert en draagt structureel bij in dit project. Tijdens de kerstvakantie wordt er overigens een nieuwsjaardiner aangeboden aan alle spelers om vereenzaming tijdens deze periode tegen te gaan.