Mooie avond voor onze Genkse internationals over de oceaan. In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie waren er goeie resultaten voor Colombia en Ecuador. Carlos Cuesta was opnieuw uitblinker bij de Colombianen. 

Colombia stond voor een zware opdracht: het mocht eigenlijk niet verliezen in Montevideo, om het verschil met de ploegen bovenin de rangschikking niet te groot te laten worden. Bondscoach Reinaldo Rueda verraste enigszins door Carlos Cuesta opnieuw in de basiself te droppen. Onze stoere verdediger had in zijn eerste interland grote indruk gemaakt en kreeg dus opnieuw het vertrouwen, hoewel nu meer centrale verdedigers beschikbaar waren. Carlos kweet zich opnieuw uitstekend van zijn taak. De Colombiaanse voetbalpers haalt opnieuw de loftrompet boven om de prestatie van Cuesta te beschrijven: 'Cuesta overtuigt de bondscoach als titularis, was sterk in de opbouw en redder in de verdediging.' Hij speelde links van Yerry Mina (Everton) en hield eerst Luis Suarez en later Edinson Cavani aan de ketting. Carlos was sterk in de duels, anticipeerde prima, had meerdere vitale tussenkomsten en toonde zich ook balvast, en zeker in het inspelen. Daniel Muñoz en Jhon Lucumí kwamen niet in actie. 

Nog in de kwalificatie van de CONMEBOL won Ecuador vlot van Bolivia (3-0). Angelo Preciado viel kort na de rust in.

Mark McKenzie
zag het team van de VS met 2-0 winnen van Jamaica. Team USA gaat aan de leiding in de CONCACAF play-offs. 

Zonder Paul Onuachu - last aan de enkel - ging Nigeria verrassend onderuit tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek (0-1). Over enkele dagen kunnen de Super Eagles al revanche nemen. 

Ook Japan verloor zonder Genkie. In Saoedi-Arabië werd het 1-0. Junya Ito was geelgeschorst.