De coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. Daarom lanceren we een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. 

Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak plaats. Het is dé ideale winterstopactiviteit voor lokale voetbalclubs in Limburg: een verrassende belevingstocht van 5 kilometer in en rond de Cegeka Arena met licht, vuur, muziek en animatie die eindigt in een gezellig winterdorp. KRC Genk staat in voor de volledige organisatie van het evenement.

Alle inkomsten gaan integraal én rechtstreeks naar de deelnemende clubs

Vandaag verstuurden KRC Genk-voorzitter Peter Croonen, algemeen directeur Erik Gerits en OSV-voorzitter Rudy Claessens een brief naar alle Limburgse clubs met een jeugdwerking. Hierin wordt gevraagd om zich als club te registreren en tickets voor het evenement onder hun leden te verkopen. De opbrengst van de ticketverkoop blijft bij de deelnemende clubs.

“De lokale afdelingen vormen het fundament van een gezonde sportpiramide. Ze stimuleren jongeren om zich te ontwikkelen als voetballer en als mens. Bovendien brengen ze gemeenschappen dichter bij elkaar. Als grootste Limburgse club nemen we onze verantwoordelijkheid en willen we met KRC Genk Winterbreak zuurstof geven aan onze basis, het Limburgs jeugdvoetbal.”
Erik Gerits, algemeen directeur KRC Genk

Jouw ploeg registreren? Zelf reclame maken voor dit evenement? Surf naar:

winterbreak.KRCGENK.BE