De interlandbreak is weer voorbij, de competitie vraagt weer alle aandacht en komende week komt ook Europa er weer aan. In de komende 22 dagen spelen we 7 wedstrijden, ofwel een match om de 3 dagen. Pittig programma ook: er zit twee keer West Ham bij, en van de komende 5 wedstrijden spelen we er 4 op verplaatsing. Als de halve selectie ook nog eens international is en dus tussenin geen moment verpozing krijgt, en de jonge garde is ook nog actief bij de beloften en in de UEFA Youth League, dan weet je dat het slopende weken worden. Gelukkig is de ziekenboeg bijna weer leeg – ook voor Simen Juklerød is er licht aan het einde van de tunnel, hij drijft de loopoefeningen verder op.

Voor de trip naar Charleroi zal onze coach John van den Brom ook weer knopen moeten doorhakken. In welke toestand komen onze overzeese internationals straks terug? Mark McKenzie stond vanmorgen weer op het oefenveld, maar Angelo Preciado en de drie Colombianen Daniel Muñoz, Carlos Cuesta en Jhon Lucumí zijn pas vanmiddag neergestreken in Amsterdam en voegen zich morgen zonder enige training bij de wedstrijdselectie. In onze Jupiler Pro League wordt weinig of geen rekening gehouden met de belasting voor spelers die ook actief zijn in de overvolle interlandkalender, in tegenstelling tot in andere competities.

John van den Brom: “Normaal zeg je dan: die jongens zijn niet beschikbaar. Maar het zijn bijna al onze verdedigers, dus dat kan niet. Nu, enkel Carlos heeft alles gespeeld. En de anderen zijn natuurlijk ook altijd bezig gebleven, hebben alles meegetraind. We zullen zien hoe ze zich voelen. Want die vlieguren kruipen niet in de kouwe kleren. Straks in november en januari is het weer zover. Dat is allemaal niet meer normaal.”

Alles staat nog op een zakdoek, het moment is gekomen om opnieuw aan een sterke reeks te beginnen. Uitgerekend in Charleroi, waar we eind februari met 1-2 wonnen en nadien in een heerlijke zegeroes geraakten. Let wel: het wordt een hele klus, want het publiek op Mambour is altijd fanatiek en de Zebra’s hebben een heel aardige ploeg.

John van den Brom: “Ik ben dit seizoen echt aangenaam verrast door Charleroi. Ze spelen goed voetbal, heel anders dan vorig seizoen. Er zit een idee achter, ze schoppen de bal nooit zomaar weg en ze creëren veel kansen. Met twee aanvallende ploegen zou dat een leuke wedstrijd moeten opleveren.”

 

Selectie van 22

Onze coach selecteerde 22 spelers die morgen op de bus naar Charleroi stappen. Daarbij dus ook de Zuid-Amerikaanse internationals die pas op zaterdagavond in Genk zijn. Enkel de herstellende Juklerød, Paintsil en Németh zijn er niet bij. Die laatste hielp samen met Tobe Leysen, Jay-Dee Geusens en Luca Oyen onze U21 aan een eclatante 6-1 tegen Standard.