zo 17 okt 2021, 18:30
Charleroi Charleroi 2 - 0 KRC Genk KRC Genk

Nieuwe uitwedstrijd voor onze ploeg als start van een megadrukke periode met zeven wedstrijden binnen een tijdsspanne van 22 dagen. Door de late terugkeer van de Zuid-Amerikaanse internationals begonnen we met een nieuw duo centraal achterin: McKenzie en Sadick. Voor de jonge Spanjaard een terugkeer in de basisploeg sinds begin augustus tegen Sjachtar Donetsk. Ook Patrik Hrošovský en Théo Bongonda stonden aan de aftrap.

We begonnen met veel balbezit en controle. Het eerste gevaar was een kogel van Ito op de vuisten van doelman Koffi. Twintig minuten later kreeg Junya de beste kans van de eerste helft, na een onderschepte bal achterin. Alleen voor Koffi, met Onuachu naast zich, besloot Ito pardoes op de keeper van Charleroi. De thuisploeg zorgde voor weinig of geen dreiging en trok zich telkens terug. Onze opbouw verliep iets te traag en miste diepgang om de thuisploeg uit verband te spelen. Bongonda trapte nog laag naar de korte hoek, een voorzet van Théo werd voorbij de tweede zone door Muñoz - de enige Colombiaan die wél speelde - nog laag tegen de paal gekopt. Pech.

Na rust zorgde Thorstvedt voor de eerste poging op doel, maar de goal viel aan de overkant Nicholson verlengde een hoekschop in doel: 1-0. Daarop volgde een belegering van het doel van Koffi, maar die keerde een knal van Onuachu, een schicht van Bongonda en na een heerlijke aanval een snoeihard schot van opnieuw Onuachu. In het slotkwartier wrong Onuachu zich in de box naar de bal en werd daarbij foutief neergehaald. Zijn eerste poging vanop de stip werd gekeerd door Koffi, maar die was te snel weg. Tweede poging, via Koffi en de binnenkant van de paal ... uit doel. Onwaarschijnlijk. Geen gelijkmaker, dus. Integendeel, het werd zelfs nog 2-0. Gholizadeh krulde het leer in de verste hoek, geen verhaal voor Vandevoordt.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, McKenzie (81' Ugbo) , Arteaga, Hrošovský, Heynen, Thorstvedt (89' Trésor), Ito, Onuachu, Bongonda.

Doelpunten

56’  1-0  Nicholson
88'  2-0  Gholizadeh