Onze U19 staat dicht bij de tweede ronde van het zogenaamde ‘Domestic Champions Path’ van de UEFA Youth League. Twee weken geleden wonnen onze jonge Genkies heel knap met 2-4 bij 1. FC Köln. Ze hebben in Duitsland (en voor ruim 4000 toeschouwers) dus een uitstekende uitgangspositie afgedwongen voor de terugwedstrijd, vanavond om 18.00 uur op het B-terrein, achter de Cegeka Arena. Sekou Diawara, András Németh en Kelvin John (2) maakten in Keulen de doelpunten. Zij toonden zich ook in de wedstrijden van de beloftencompetitie al trefzeker. Sekou ontbreekt nu wel. Hij is een tijdje out na een meniscusoperatie.

Als we ons weten te kwalificeren, komen we uit tegen de winnaar van het duel tussen Sparta Praag en MTK Budapest. Sparta moet een 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd proberen goedmaken. Een duel met de Hongaren lijkt voor ons dus het meest waarschijnlijk. Daarna wacht mogelijk de play-offronde tegen 8 nummers twee uit de poules die synchroon lopen met die in de UEFA Champions League. De acht winnaars van die play-offronde komen samen met de acht groepswinnaars terecht in de achtste finale. 

Maar dat is dus nog wel even. Eerst nog de klus afmaken tegen Köln, en dan zien we wel weer verder. De jongens hebben gisteravond nog een laatste keer getraind. Iedereen kijkt met vertrouwen uit naar het duel van vanavond. Van de A-kern zijn doelman Tobe Leysen, Jay-Dee Geusens, Luca Oyen en András Németh opnieuw van de partij.

Kom jij straks onze talenten aanmoedigen?

Toegang tot de wedstrijd is gratis: alle Genk-fans kunnen dus komen supporteren. Uiteraard is het een Covid safe-event. Je zal bij aankomst een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen.