Na de verre trip naar Sint-Eloois-Winkel gaan we opnieuw die kant uit, al mogen we enkele afritten eerder afslaan: Waregem, bestemming Regenboogstadion, tegenwoordig Elindus Arena. Daar wacht ons een duel met Essevee, de nummer 14 in de stand, met 13 punten.

De winst in de beker heeft ons allemaal deugd gedaan, ook al was het tegen een ploeg van een lager niveau. Zes goals, een clean sheet, vertrouwen, spelers die toonden dat ze klaar zijn om meer protagonisme in te nemen, vaste waarden die konden rusten. Goed zo.

John van den Brom: “Een wedstrijd winnen, gezien de situatie waarin we zaten, is altijd goed. Je moet het wel relativeren, maar die wedstrijd kwam voor ons wel op een geschikt moment. Een aantal jongens hebben zich getoond en het mij nu wat makkelijker gemaakt. Want hoe meer keuzes ik heb, hoe makkelijker ik het vind. Ik had de jongens vooraf gezegd dat het nu weer open ligt, na onze recente resultaten. Dat ze het mij moesten laten zien. En daarvan heb ik wel een aantal bevestigingen gezien.”


Zondagmiddag moet de bekerzege een vervolg krijgen. We willen ook in de competitie weer aanknopen met de overwinning, aan een nieuwe reeks beginnen, naar boven kijken. Er komen hele pittige weken aan.

Selectie van 20: Heynen en Ito speelklaar

Vanmorgen is nog een laatste keer getraind. Behalve Carlos Cuesta is iedereen op het oefenveld verschenen. Bryan Heynen en Junya Ito, allebei met lichte blessures gewisseld tegen Gent, zijn inzetbaar.