zo 31 okt 2021, 13:30
Zulte Waregem Zulte Waregem 2 - 6 KRC Genk KRC Genk

We zijn terug. Alleszins terug op het goeie pad. Na de 0-6 in de beker stonden we al na een uur 0-5 voor in Zulte Waregem, dat de voorbije weken nochtans uit het dal was gekropen.

Een vroege zondagmiddag in de herfst. Met de bekerkwalificatie op zak kwamen we met hernieuwd vertrouwen aan de aftrap. Joseph Paintsil had zichzelf na een prima prestatie tegen Winkel Sport en een goeie trainingsweek in de startploeg gespeeld. Hij herkende meteen wat volk aan de overkant, want er stonden vier gewezen Genkies in de basis bij Essevee: het aanvalsduo Jelle Vossen – Zinho Gano, maar voorts ook Ibrahima Seck en Alessandro Ciranni. Met David Hubert zat er nog een vijfde op de bank. Paintsil was de gangmaker van de eerste goeie kans, maar Bossut keerde het schot van Ito. De tweede kans voor onze aalvlugge Japanner was raak, aan het eind van een schitterende omschakeling die begon bij doelman Vandevoordt. Via Heynen ging het snel naar Muñoz, die kapte en legde terug op Ito die de bal buitenkant voet in de hoek joeg: 0-1, minuut 13. En er volgden nog kansen, voor Onuachu met name. Telkens op voorzet van Ito. De eerste ging over, de tweede, duikend, bleef binnen bereik van Bossut. In de stromende regen controleerde onze ploeg de partij. Goed positiespel, voldoende beweging en we lieten ons voelen in de duels. Op slag van rust recupereerde een ijverige Muñoz de bal, gaf mee aan Ito, die zag de infiltratie van Thorstvedt en onze Noor nam heerlijk mee met rechts om met links dodelijk uit te halen. Topgoal! Uitgerekend op de plaats waar hij in z’n debuutwedstrijd zijn allereerste goal maakte, in januari 2020. Zijn derde competitiegoal van deze jaargang, de teller als Genkie staat op 13. Einde eerste helft met 66% balbezit. 

De tweede helft kon voor ons niet beter beginnen: Ito slingerde voor doel en daar was ie terug, Paul Onuachu, met een koninklijke knik in de verste hoek. Meteen 0-3, en vooral onze Polle die de weg naar de netten terug heeft gevonden. Zijn tiende toch ook alweer dit seizoen. We gingen meteen door. Ito rolde nog maar eens de flank op, kapte terug, Paintsil trapte in het pak, maar daar was Heynen bij de zaak om van kortbij binnen te trappen: 0-4! Een dikke minuut later hadden we een corner, en ook die viel op de goeie plek. Thorstvedt raakte de paal, maar nu was het Lucumí die simpel kon binnen leggen: 0-5. Amai! Feestje in het goed bevolkte uitvak, uiteraard. Het is onze trouwe supporters ook zo gegund. Voor 'Lucu' het derde doelpunt als Genkie, het vorige dateerde van december 2019. Jelle Vossen deed even iets terug voor Essevee: 1-5. Ito toverde nog met een panna door de benen van Seck en een kogel die de lat likte. In het slotkwartier ging onze coach nog uitgebreid aan het wisselen. Beide ploegen scoorden elk nog een keer. Kutesa milderde tot 2-5, maar onze kapitein Bryan Heynen zette de kroon op het werk met zijn tweede van de middag. Meteen ook de eindstand: 2-6. Back on track!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt (63' Trésor), Ito (79' Oyen), Onuachu (79' Ugbo), Paintsil (79' Bongonda)

Doelpunten

13’  0-1  Ito  (assist: Muñoz)
45’  0-2  Thorstvedt  (assist: Ito)
47'  0-3  Onuachu  (assist: Ito)
52'  0-4  Heynen
54'  0-5  Lucumí
63'  1-5  Vossen
82'  2-5  Kutesa
86'  2-6  Heynen