De delegatie met spelers en technische staf is gistermorgen vanuit Eindhoven richting Hongarije gevlogen. Rond de middag kwamen ze in Boedapest aan, waarna ze hun intrek namen in het hotel. In de late namiddag hebben ze getraind in de trainingsacademie van tegenstander MTK, een van de grote clubs van de hoofdstad.

In de eerste ronde bleek 1. FC Köln niet opgewassen tegen ons jeugdig geweld. Twee zeges, telkens duidelijk en verdiend. MTK was in de vorige ronde te sterk voor Sparta Praag (3-1 en 3-3). Haalbaar voor Genk, zo lijkt het. Onze jongens hebben het vertrouwen. Ze zijn nu al weken onoverwinnelijk, in de beloftencompetitie en ook Europees.

Ze missen voor deze heenwedstrijd wel enkele vaste waarden. Tobe Leysen en Luca Oyen zijn in Genk gebleven om met de A-kern de wedstrijd in de UEFA Europa League tegen West Ham voor te bereiden.  Met Jay-Dee Geusens en András Németh – voor wie het een soort thuiswedstrijd is, want hij werd in Boedapest geboren – zijn twee andere A-kernspelers er wel bij tegen MTK. Verdediger Amine Et-Taïbi ontbreekt door een spierblessure. Trainer Hans Somers is optimistisch over een goed resultaat in het vooruitzicht van de terugwedstrijd. Die volgt over drie weken in Genk.

Inzet van dit dubbele duel is een plaats in de zestiende finales. Daar wacht dan een van de nummers twee uit de U19-groepen van de clubs in de Champions League.