Hoog bezoek in de Cegeka Arena. West Ham is gedeeld derde in de Premier League. Het versloeg de voorbije weken behalve onze ploeg ook Tottenham en Manchester City. Komende zondag komt Liverpool naar het London Stadium. Mits winst kunnen de Hammers over de Reds. De meeste titularissen van in de competitie krijgen in Europa en in de League Cup wat rust. David Moyes heeft dan ook een hele brede uitgebalanceerde selectie ter beschikking waar de verschillen in kwaliteit miniem zijn. Het schaduwelftal, met toch altijd enkele vaste waarden, pakte al drie zeges in Europa en heeft onlangs dus Manchester City uit de Carabao Cup gebonjourd. De kans dat West Ham op badslippers naar Genk afreist is onbestaande. Maar misschien is dit toch het moment voor ons om hen iets te ontfutselen. 

Die 3-0 in Londen was ook geen exacte weerspiegeling van wat zich op de grasmat had afgespeeld. We hadden onze momenten niet genomen, en onze foutjes werden telkens afgestraft. Maar twee weken later waait er weer een andere wind. Twee keer zes goals hebben het vertrouwen teruggebracht en onze spelers geloven dat er iets in zit. Een goeie prestatie zou al iets zijn, maar een resultaat met puntenwinst zou geboekstaafd mogen worden als ‘stunt’. Er is niks op tegen om daar vol voor te gaan, proberen is in deze een schone deugd.

Selectie van 21

De Genkies stonden vanmorgen al op het trainingsveld en doen dat nog eens vlak voor vertrek naar het hotel. Onze coach neemt 21 spelers mee op afzondering. Carlos Cuesta en Simen Juklerød zijn nog niet van de partij, Jay-Dee Geusens en Andras Németh zitten met de U19 in Hongarije voor de UEFA Youth League.