Het oververdiende gelijkspel tegen West Ham, en vooral ook de manier waarop, heeft de goeie vibe van de week die eraan voorafging nog een extra duw gegeven. Zes goals in Sint-Eloois-Winkel, zes in Waregem en een hele resem bijeengevoetbalde kansen inclusief een punt tegen een echte subtopper (in vorm) uit de Premier League: daar kikkeren we met zijn allen van op. Spelers, staf, de hele club en de trouwe aanhang. We zitten weer op het goeie spoor. Nu is het zaak om daar op door te gaan. Net voor de laatste interlandbreak van het kalenderjaar – en er zwermen er weer heel wat uit vanaf maandag – is een nieuwe overwinning onontbeerlijk. Dat moet kunnen, op eigen terrein tegen Cercle, voorlopig voorlaatste in de stand. Door de fysieke averij en vermoeidheid na donderdag zou het best kunnen dat onze coach wat zal schuiven en hier en daar een andere pion zal inbrengen.

John van den Brom: ‘Bevestigen. Als we winnen, wordt het een mooie week.’
Ook dit is weer een hele belangrijke wedstrijd. De adrenaline van donderdag is hier nog blijven hangen, en dat gevoel moeten we ook meenemen. Mijn taak is nu om ervoor te zorgen dat er zondagavond een fris elftal aan de aftrap staat en dan is het de bedoeling dat we bevestigen. We weten waar we vandaan komen en wat we hebben moeten doen om er ook weer uit te komen, en ook waar we naartoe willen met elkaar. Als we winnen, dan wordt het een mooie week.


Cercle won tot nog toe maar twee keer, de laatste keer op 11 september in Waregem. Maar tegen Antwerp was het afgelopen week gewoon de betere ploeg. Onze coach was best te spreken over de manier van voetballen en druk zetten van groenzwart. Hij verwacht niet dat ze bij ons de bus zullen parkeren.

Selectie van 20, zonder geblesseerde Hrošovský

Na de training van vanmorgen maakte onze coach zijn selectie van 20 spelers bekend.
Daarin ontbreekt Patrick Hrošovský. Die heeft last van een kleine blessure na een contact in de wedstrijd van donderdag. Junya Ito en Joseph Paintsil kregen tegen West Ham ook tikken, maar zij zijn beschikbaar. Carlos Cuesta heeft de training nog niet hervat. Simen Juklerød bouwt verder op.


We spelen opnieuw op het meest ‘onchristelijke’ uur van de speeldag, maar na het spektakel van de voorbije wedstrijden hopen we toch opnieuw op een ‘dampende’ Cegeka Arena, vol achter onze ploeg. Forza Racing!