zo 07 nov 2021, 21:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Cercle Brugge Cercle Brugge

Een kille gure zondagavond in november. De kruitdampen van de energieke match tegen West Ham hingen er niet meer, maar de vermoeidheid leek nog in het hoofd en de benen van onze spelers te zitten. En dus was het verhaal van de eerste helft er een zonder echte kansen voor ons – tenzij een poging van Paintsil over en een afgeblokt schot van Thorstvedt nadat Onuachu een voorzet had teruggekopt. De minuut als steun voor de onfortuinlijke Miguel Van Damme – de doelman van Cercle levert nog altijd een heroïsche strijd tegen kanker – was lange tijd het hoogtepunt. Forza Miguel, stond er op de schermen in het stadion, en het applaus en zijn naam rolden van de tribunes. Midden de eerste helft werd een goal van Cercle voor nipt buitenspel geannuleerd na tussenkomst van de VAR, maar een kwartier later was het wél raak. En net voor rust voorkwam Maarten Vandevoordt in de korte hoek een tweede tegentreffer. Met 0-1 de rust in, dus. Leuk is anders.

Onze coach greep in bij aanvang van de tweede helft: Preciado en Ugbo in, Muñoz en Onuachu out. Het leverde niet meteen wat op. Toma moest de 0-2 uit doel koppen. Een diagonale pass van Lucumí bereikte Ito, die sneed naar binnen en trapte, laag naast. Ook Trésor en Bongonda vielen in, maar opnieuw ontsnapten we aan een tweede tegengoal (afgekeurd). In de slotfase kregen zowel Trésor als Bongonda (kleine) mogelijkheden, Cercle bleef gevaarlijk op de counter. Minuut 89, dan toch. De pas ingevallen Oyen gaf mee met Preciado, die zette goed voor, en Théo knikte hard binnen. 1-1 en gelijk. Meer zat er niet in. Daarvoor was het deze avond onvoldoende.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz (46’ Preciado), Sadick, Lucumí, Arteaga, Toma (58’ Trésor), Heynen, Thorstvedt (88' Oyen), Ito, Onuachu (46’ Ugbo), Paintsil (58’ Bongonda)

Doelpunten

38’ 0-1 Somers
89' 1-1 Bongonda (assist: Preciado)