Simen Juklerød heeft zijn wederoptreden gemaakt na vele maanden afwezigheid door blessures. Onze Noorse linkspoot speelde 60 minuten mee in een oefenpot achter gesloten deuren bij OHL, op het trainingscomplex in Oud-Heverlee. Voor Juklerød waren het de eerste speelminuten sinds de wedstrijd om de supercup, midden juli tegen Club Brugge. Zonder 12 internationals, de geblesseerden Cuesta en Hrošovský, en met Heynen en Arteaga als back-up, stonden er nog 9 spelers van de A-kern aan de aftrap, aangevuld met Matisse Didden en Yentl Van Genechten. Voor die laatste was het de eerste keer in de hoofdmacht. Na de rust kwamen met Wout Coomans, Lucas Beerten, Kelvin John en Sekou Diawara nog vier beloften in actie.

De Leuvenaars waren duidelijk gebrand om een resultaat te halen en toonden zich doorheen de eerste periode gevaarlijk. Doelman Leysen pakte op slag van rust zelfs uit met drie sublieme saves, de beste Genkie op het veld op dat moment. Een beter, scherper Genk keerde terug uit de kleedkamer en dat vertaalde zich ook naar doelpunten: Paintsil tekende voor de 0-1, Bongonda - aanvoerder van dienst - verdubbelde de score. Doelman Leysen kwam al bij al niet meer in de problemen.

Leysen, Van Genechten, Didden, Sadick (70' Coomans), Juklerød (60' Beerten), Toma, Eiting, Geusens (60' John), Trésor, Paintsil (70' Diawara), Bongonda.

65’ 0-1 Paintsil (assist: Bongonda)
81' 0-2 Bongonda (assist: Toma)