De eerste reeks van interlands is achter de rug en onze Genkies hebben het goed gedaan. Van de beslissende goal van Junya Ito tot het debuut van Iké Ugbo: een eerste overzicht.

Ito matchwinnaar in Vietnam

Japan moest woensdag winnen in Vietnam om de kansen op rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Qatar niet ernstig te hypothekeren. Het lukte nipt, dankzij een goal van onze Junya Ito (0-1). Dinsdag speelt Japan in Oman. 

Muñoz houdt Neymar aan de ketting

Het WK in Qatar is weer wat verder weg voor onze Colombianen. Zonder de geblesseerde Carlos Cuesta maar met Daniel Muñoz in de basis verloor Colombia met 1-0 in Brazilië. Het is voorlopig nog vijfde in de stand - de plaats die recht geeft op een barrageduel - omdat Uruguay thuis verloor van  Argentinië (0-1). Daniel speelde defensief een goeie wedstrijd. Hij deed het lange tijd prima op de rechtsachter, in een rechtstreeks duel met Neymar. Die kreeg zelfs geel voor een ingreep op Muñoz. Brazilië scoorde via Paqueta in minuut 72. Onze Genkie werd na 77 minuten gewisseld voor James Rodriguez. Jhon Lucumí bleef op de bank. Voor eigen publiek tegen Paraguay moet Colombia absoluut winnen. 
Ecuador deed weer een goeie zaak, dankzij een kleine zege (1-0) tegen Venezuela. Angelo Preciado kwam niet van de bank. Zijn land staat wat steviger op de derde plaats. 

Ugbo debuteert voor winnend Canada

In Noord-Amerika maakte Iké Ugbo zijn debuut voor Canada in de slotfase van de wedstrijd tegen Costa Rica. In een koud Edmonton zorgde Jonathan David voor het enige doelpunt en alweer drie belangrijke punten. Canada is derde in de stand, op een punt van de Verenigde Staten en Mexico.
Het duel tussen die twee eindigde op 2-0 voor Team USA. Mark McKenzie werd niet gebruikt als invaller. Hij reist nu naar Jamaica. Canada speelt komende week nog eens in Edmonton, tegen Mexico. De weersvoorspellingen: sneeuw en vriestemperaturen.

Vandevoordt blinkt uit bij de beloften

In de kwalificaties voor het EK voor beloften blijft België foutloos. Tegen Turkije wonnen ze gisteren in Leuven met 2-0. Maarten Vandevoordt was op meerdere momenten beslissend met uitstekende reddingen.

Oyen en Rommens scoren voor U19

De nog jongere Duivels zitten voor hun EK-kwalificatie in Luxemburg, waar ze drie wedstrijden spelen die een plaats moeten opleveren in de eliteronde in maart volgend jaar. De eerste opdracht werd een eenvoudige overwinning tegen Azerbeidjan (1-5). Tuur Rommens en Luca Oyen scoorden allebei, Vic Chambaere stond tussen de palen. Amine Abid bleef op de bank. Vanavond spelen ze tegen het thuisland, dinsdag tegen Spanje, dat de concurrent is voor de groepswinst.