Het gaat erom spannen, in De Kuip in Rotterdam. Kristian Thorstvedt speelt er met Noorwegen een finale, want deelname aan het WK in Qatar staat op het spel. 

Even de situatie in groep G schetsen: drie landen maken nog kans op rechtstreekse plaatsing, want door het puntenverlies van Nederland én Noorwegen doet ook Turkije nog volop mee. Oranje is groepsleider met twee punten meer dan zijn concurrenten. Het liet de zekere kwalificatie afgelopen zaterdag in Montenegro nog onverwacht glippen. Het ging daar in het slot nog van 0-2 naar 2-2. Een gemiste kans, met name omdat eerder op de avond Noorwegen niet voorbij Letland was geraakt (0-0). 'We hadden kansen genoeg om te winnen', zei Kristian Thorstvedt ons daarover. Het leek over voor de Noren, maar de hulplijn kwam dus nog van de Montenegrijnen. Terwijl Turkije morgen in Montenegro zijn laatste troefkaart uitspeelt, staan in Rotterdam Nederland en Noorwegen tegenover elkaar. Het rampscenario voor Oranje: verlies tegen Noorwegen en winst van Turkije. Dan is het 'zeg maar dag met het handje' tegen het WK. Een gelijkspel volstaat voor groepswinst, want het doelsaldo van Nederland is stukken beter dan dat van Turkije. Voor de Noren is de opdracht duidelijk: winnen en dan hebben ze minstens een barrageduel als tweede. Extra mokerslag voor Nederland: door de nieuwe coronamaatregelen van de regering mag er geen publiek de wedstrijd van 'alles-of-niets' bijwonen. 

Paul Onuachu kwam zaterdag niet in actie bij de winst van Nigeria in Liberia (0-2). De Super Eagles spelen morgen hun finale, in eigen land, tegen Kaapverdië. Niet verliezen betekent groepswinst en plaatsing voor de play-offs waarin vijf rechtstreekse tickets voor Qatar verdeeld worden. 

De nationale U19 wonnen ook hun tweede wedstrijd op het mini-EK-kwalificatietoernooi in Luxemburg. Tegen het thuisland werd het net als tegen Azerbeidjan 5-1. Luca Oyen scoorde opnieuw. Behalve Luca stonden ook Vic Chambaere en Tuur Rommens in de basis. Adnane Abid viel na een uur in voor Luca. Morgen spelen ze nog tegen Spanje. Een gelijkspel volstaat voor groepswinst, want het doelsaldo van de Belgen is beter.