Maandagavond heeft de Algemene Vergadering van KRC Genk haar jaarlijkse bijeenkomst gehouden. Daarbij is ook de jaarrekening van het voorbije seizoen besproken.

Beperkt verlies, grootste eigen vermogen

Jaargang 2020-2021 is afgesloten met een beperkt verlies van 2,5 miljoen euro. KRC Genk blijft financieel stabiel en schuldenvrij. Het eigen vermogen bedraagt 72 miljoen euro. Daarmee is onze club de beste van de klas, en hiermee verzekert ze haar werking en doelstellingen.

Daling inkomsten: geen Europees voetbal, minder uitgaande transfers

De inkomsten bedroegen 46,8 miljoen euro, een daling ten opzichte van het seizoen 2019-2020, toen er een uitzonderlijk cijfer werd gehaald dankzij Champions League voetbal en een aantal lucratieve uitgaande transfers. De daling van de inkomsten is dan ook voornamelijk toe te schrijven aan het ontbreken van Europees voetbal – als gevolg van de stopzetting van de competitie – en aan minder uitgaande transfers.

Wedstrijden zonder publiek

Omwille van corona en bijgevolg wedstrijden achter gesloten deuren zijn er quasi geen toeschouwer gebonden inkomsten. Als enige Belgische club hebben wij hiervoor een reserve aangelegd van 10 miljoen euro. 

De commerciële inkomsten uit publiciteits- en sponsorcontracten bleven stabiel.

Bedrijfskosten gedaald

Onze bedrijfskosten bedroegen 59,7 miljoen euro ofwel 18,5 miljoen euro minder dan vorig seizoen. Er werd voor 10 miljoen euro aan personeelskosten bespaard en voor 6,8 miljoen euro minder uitgegeven aan diverse goederen en diensten. 

Sportief succes: vice-kampioen en bekerwinnaar

Sportief was 2020-2021 een seizoen vol hoogtepunten, met de  tweede plaats in de competitie en vooral de vijfde Beker van België in de clubgeschiedenis, onze elfde trofee in totaal.

Middelen aanwenden voor verdere sportieve uitbouw

Onze doelstellingen op middellange termijn blijven ongewijzigd. De beschikbare middelen zullen gereserveerd worden voor de verdere sportieve uitbouw van de club en ondermeer aangewend worden voor de bouw van ons gloednieuwe trainingscomplex. Dat laatste is noodzakelijk om ook in de toekomst onze jeugdvoetballers in optimale omstandigheden te kunnen begeleiden en verder te ontwikkelen, overeenkomstig de filosofie van de club. 
KRC Genk bereidt zich ook verder voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen.