Na de laatste international break van 2021 beginnen we aan de drukste periode van het seizoen. We gaan we in een ruk door tot tweede kerstdag met een afwisseling van competitiewedstrijden (7), Europa League (2) en een topduel in de beker, dat bij kwalificatie nog een vervolg krijgt. Onze coach toonde zich op zijn persbabbel alvast strijdvaardig.

John van den Brom: Dit is money time. De komende weken staat er voor ons heel veel op het spel, op de drie fronten. Ik zie het vooral als 'veel te winnen'. Wij willen het verschil met de ploegen helemaal bovenin de komende weken kleiner maken, ons Europees kwalificeren en doorgaan in de beker. Onze internationals zijn terug en ik zag een gretige spelersgroep op training. Tegen Cercle was het echt niet goed, dat weten die jongens ook. Tegen Beerschot moet er een ploeg staan die absoluut alles wil doen om die wedstrijd te winnen. 

Beerschot is nog laatste, maar kon in zijn laatste twee wedstrijden toch een resultaat neerzetten: 4 op 6. Onder de nieuwe coach is alvast de basis van de wederopstanding gelegd. Makkelijk zal het dus alweer niet worden voor onze ploeg. Donderdag moeten we in Zagreb onze Europese toekomst open houden, maar eerst Beerschot dus, want in de competitie kunnen we ons niet veel meer permitteren. Wat in Waregem kon, wat tegen West Ham kon, dat moet ook zondagavond kunnen. 

Selectie van 20: zonder Muñoz

De spelers hebben zaterdagmorgen een laatste keer getraind in Genk. Behalve nog altijd Carlos Cuesta is ook zijn landgenoot Daniel Muñoz niet inzetbaar. De rechtsachter keerde van de interlandonderbreking terug met een blessure. Carel Eiting keert terug in de selectie.