zo 21 nov 2021, 21:00
Beerschot Beerschot 2 - 0 KRC Genk KRC Genk

Zondagavond laat, nadat een aantal concurrenten punten lieten liggen of zelfs verloren. Een uitgelezen kans om dichterbij te komen, daar net onder de top. Maar de wedstrijd op Het Kiel begon met een valse noot. Ongelukkig balverlies van Hrošovský leidde een vroege 1-0 in. De reactie kwam van de linkerkant. Paintsil en Arteaga gingen combineren, Ito probeerde de deviatie achter het steunbeen, maar de bal rolde naast. Even later kapte Paintsil twee glijdende spelers uit, zijn schot naar de korte hoek werd nog net geklemd door doelman Vanhamel. Nog een paar minuten later kwam Thorstvedt naar binnen, zijn knal zeilde hoog over. Halfweg de eerste helft kreeg Kristian de beste kans, na een fraaie aanval. Onuachu legde panklaar, Heynen liet voor onze Noor, maar die trapte nog binnen het bereik van Vanhamel. Dichter tegen de rust aan infiltreerde Thorstvedt nog gepast, vond in de draai Onuachu, maar diens poging werd nog half afgeblokt. En in blessuretijd was Paintsil ervandoor, maar de bal over Vanhamel en in het doelkader krijgen lukte niet. Complete dominantie, kansen genoeg, maar toch 1-0 bij rust.

Ook het eerste gevaar van de tweede helft kwam van ons. Kopbal Onuachu tegenvoets, supersave Vanhamel, en binnen de paar tellen volgde een plaatsbal van Paintsil, maar opnieuw was er een topredding van Vanhamel. We bleven ook voorzetten droppen in de box van Beerschot, maar zonder gevolg. Bongonda en later Ugbo kwamen er in. De kersverse Canadese international knutselde een knappe actie met Onuachu in elkaar, Vanhamel redde nog, maar de vlag was al de hoogte in. We bleven proberen, maar er ging altijd wel iets mis. In de blessuretijd maakte Caicedo er op de counter nog 2-0 van. Pijnlijk, deze nederlaag.

Vandevoordt, Preciado, Sadick, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský (76' Ugbo), Thorstvedt, Ito, Onuachu, Paintsil (59’ Bongonda)

4’    1-0  Shankland
93'   2-0  Caicedo