Onze U19 staat dicht bij de kwalificatie voor de KO-fase van de UEFA Youth League. Nadat onze jonkies in de eerste ronde 1. FC Köln uitschakelden, hebben ze nu alle troeven in handen om voorbij MTK Budapest te geraken. In de heenwedstrijd werd het 1-2, na doelpunten van Andràs Németh en Kelvin John. Dinsdag om 18.00 uur is de terugwedstrijd op het B-terrein van de Cegeka Arena.

In februari tegen een grote naam

Als we ons weten te kwalificeren, wacht de play-offronde. Daarin moeten de acht clubs die uit het Domestic Path komen het in een enkel duel thuis opnemen tegen een van de 8 nummers twee de poules uit het Champions Path, de poules die synchroon lopen met die in de UEFA Champions League. Op dit moment zijn Club Brugge, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Benfica, Manchester United, Sevilla en Chelsea tweede in hun groep. Dat zouden mogelijke tegenstanders kunnen zijn op 8 of 9 februari. De acht winnaars van de play-offwedstrijden komen samen met de acht groepswinnaars terecht in de achtste finale. 

Overwinteren? Een primeur

Het zou de eerste keer zijn dat KRC Genk overwintert in de UEFA Youth League. Twee jaar geleden deed onze U19-ploeg het al knap in een groep met Liverpool, Napoli en Salzburg. Ze wonnen toen in Liverpool en thuis van Napoli, en speelden gelijk in Napels en Salzburg, maar die 8 punten bleken net onvoldoende om door te stoten.

Supporter mee voor onze U19

Alle steun voor onze jonge Genkies in de wedstrijd tegen MTK is uiteraard welkom! De toegang is gratis op vertonen van het COVID Safe Ticket. Het dragen van een mondmasker is verplicht. De wedstrijd start om 18.00 uur.

De selectie

UEFA Youth League: reisverslag vanuit Boedapest

19 november 2021

Dinsdag 23 november opnieuw UEFA Youth League voor onze U19: om 18.00 uur in Genk. Twee weken terug toonden onze jonkies hun talenten al. Beleef hun avontuur in Boedapest vanop de eerste rij.  Wees er komende dinsdag bij en moedig onze jonkies aan naar de volgende ronde!