Vier speeldagen ver in onze poule in de UEFA Europa League en er is nog veel mogelijk voor ons. De eerste plaats zal voor West Ham zijn, maar wie tweede, derde en vierde zal eindigen, ligt nog open. Het verschil is wezenlijk: doorgaan in de Europa League, in de Conference League of einde verhaal. Wij mikken op dat eerste, om desnoods dat tweede veilig te stellen.

Ons lot in eigen handen houden

We kunnen na Zagreb al zeker zijn van minstens die derde plaats en overwintering in de Conference League. Daarvoor moeten twee voorwaarden ingevuld worden: zelf winnen in Zagreb en een thuisnederlaag van Rapid Wien tegen West Ham. In elk ander geval wordt onze slotmatch tegen Rapid, in onze eigen Cegeka Arena, nog allesbepalend.
Bij een zege tegen Dinamo hebben we ons lot ook voor de tweede plaats in eigen handen.
De Kroaten moeten op de slotspeeldag nog naar Londen. Nadeel: West Ham kan dan al helemaal zeker zijn van groepswinst.

Villarreal en West Ham achterna?

Dinamo zit net als wij niet in z’n allerbeste periode. Het heeft maar een van zijn laatste vijf competitiewedstrijden kunnen winnen. De derby bij Lokomotiva en de topper thuis tegen leider Osijeck leverden slechts 1 op 6 op. Van een afscheiding bovenin de rangschikking is nog geen sprake. Dinamo is virtueel wel co-leider, het heeft nog een wedstrijd te goed.

In de 0-3 in Genk toonden ze zowel efficiëntie, branie als leepheid. En in het eigen Maksimirstadion, voor de fanatieke aanhang, zullen ze hun voorlopige tweede plaats (quasi) willen veiligstellen. Ze speelden dit seizoen in Europees verband al zes keer thuis. Valur Reykjavik (3-2), Omonia Nicosia (2-0) en Rapid (3-1) gingen voor de bijl, Legia Warschau (1-1) en Sheriff Tiraspol (0-0) speelden gelijk en enkel West Ham (0-2) kon in Zagreb winnen.

Vorig seizoen wist enkel eindwinnaar Villarreal bij Dinamo de volle buit weg te kapen (0-1).

Met de steun van 400 supporters

We zullen sterk voor de dag moeten komen, om met een resultaat terug naar huis te keren.
De nederlaag in Beerschot is wat dat betreft geen prettig houvast, maar ook die wedstrijd had helemaal anders kunnen lopen. Tegen West Ham heeft onze ploeg bewezen dat ze nog altijd uitstekend kan voetballen. De kansen omzetten in doelpunten: dat maakt het verschil.
Onze ploeg zal in Zagreb gesteund worden door zowat 300 supporters en 100 mensen van de delegatie, vips en sponsors.

Selectie van 23

Na een vrije maandag heeft de spelersgroep vanmorgen een laatste keer op eigen bodem getraind. Morgen vliegen we om 10.15 uur vanaf de luchthaven Maastricht-Aachen richting Kroatië. Onze coach neemt gewoontegetrouw 23 spelers mee op Europese trip. Simen Juklerød zit in de selectie, Carlos Cuesta en Daniel Muñoz ontbreken. Tobe Leysen, Jay-Dee Geusens, Luca Oyen en Andràs Németh stappen ook mee op het vliegtuig, maar zij spelen vanavond nog met de U19 de terugwedstrijd tegen MTK Budapest, met Europese overwintering in de Youth League als inzet.