Onze U19-jonkies hadden een 1-2 bonus uit Boedapest meegebracht, en ze wilden de Hongaren niet de illusie geven dat er nog iets te rapen zou zijn. Dominant voetbal en veel balbezit voor Genk, zonder veel doelgevaar evenwel. Een bedrijvige Luca Oyen had voor rust de beste momenten. Eerst trapte hij een voorzet van Lucas Beerten in een tijd over, en dé kans kwam er na een slimme tik van Kelvin John, maar Luca mikte schuin alleen voor doel nog binnen het bereik van de Hongaarse doelman. MTK kon Tobe Leysen in de eerste helft nooit bedreigen. 0-0 halfweg.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was een aardige trap van Lucas Beerten, met z'n linker, net te hoog. Zou MTK meer initiatief gaan tonen? Niet meteen, maar in de omschakeling bleef het uitkijken. Knap hoe de amper 15-jarige Madi Monamay achterin autoritair stond te verdedigen. 
Stilaan werd het een stormloop om de Hongaarse muur te slopen. Németh zag een poging afgeblokt, op de tweede bal ramde Abid net over. 

De beslissing viel dan toch, acht minuten voor tijd, na een heerlijk gekrulde vrijschop van Jay-Dee Geusens. 
Dat Luca Oyen nadien nog de kans op de 2-0 liet liggen, maakte niks meer uit: de kwalificatie is binnen!

Op 14 december kennen we onze tegenstander in de play-offronde. Dat wordt hoe dan ook een grote naam, een club uit de poules van de Champions League.

Opstelling

Leysen, Beerten, Vande Perre, Monamay, Rommens, Swerts, Geusens, Abid (91' Arabaci), John (63' Diawara), Németh (87' El Khannous), Oyen

Doelpunten

83'  1-0  Geusens