zo 28 nov 2021, 13:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 3 Club Brugge Club Brugge

Een goed gevuld stadion voor het eerste van twee duels met Club Brugge en de aanwezigen mochten de applausmeter al de hoogte injagen voor het bezoek van Danny Vukovic. Onze ex-doelman was overgekomen vanuit Nijmegen en had vrouw en zoontjes meegebracht. De ontvangst van zijn vroegere supporters was bijzonder warm.

Bryan Heynen kreeg wat rust, Paul Onuachu was nog niet helemaal in orde. Mike Trésor en Iké Ugbo stonden aan de aftrap. En het was Mike die na een ontsnapping van Ito de bal in doel legde. Wat ging vooraf? Een half geblokte poging van Thorstvedt op de kromme voorzet van Ito, waarbij hij in de zwaai schampte op de knie van Hendry. In de herneming scoorde Trésor, maar scheidsrechter Visser floot voor een overtreding van Thorstvedt. De VAR corrigeerde dat niet, dus geen 1-0. Théo Bongonda flitste over links, zag niemand voor doel en kogelde vanuit een scherpe hoek, waarbij Mignolet de bal nog ietwat gelukkig tegen de paal devieerde. We grepen Brugge dus goed vast, en hadden we geen penalty verdiend toen Ito in de rug werd gebuffeld? Lawrence Visser en co vonden van niet. Ook niet toen Ugbo in een duel neerging. Tussendoor had Mechele een eerste keer gedreigd, voorlangs. En toen wij stilaan die voorsprong verdienden, verlengde Vanaken in de tweede zone een voorzet in doel: 0-1. Kort voor rust pakte Van der Brempt Ito, en dat kostte hem zijn tweede gele kaart. Bongonda knalde nog twee keer over.

Club moest met 10 de tweede helft in, en wij duwden ze meteen terug. Op de eerste corner viel de uitvallende bal op de slof van Hrošovský, en daarna heerlijk in de bovenhoek. Topgoal! Vierde goal als Genkie voor onze Slovaakse middenvelder. Rond het uur was Trésor twee keer heel dicht bij de 2-1, eerst met links, dan met rechts. Club wankelde. Trésor was nu helemaal los. Ingespeeld door Arteaga, heerlijk achter het steunbeen voor Thorstvedt, maar die trapte naast. Dan deed Hrošovský het beter, even klaar leggen, en in volley, boem: 2-1! Kort erna zwaaide Bongonda voor doel, Ugbo knikte maar net naast. We gingen voor een derde, maar slikten plots de gelijkmaker. Niet veel later nog meer onheil: Ricca kopte op een corner de 2-3 hard tegen de touwen.

Ongeloof in het stadion, en bij onze ploeg: van de hemel naar de hel op een handvol minuten. In de slotfase drongen we nog aan, maar was er nog maar weinig lijn in ons aanvalsspel. Eindstand 2-3. Dit doet heel veel pijn.

Vandevoordt, Preciado (80' Muñoz), Sadick (87' Paintsil), McKenzie, Arteaga, Hrošovský, Thorstvedt, Trésor (75' Heynen), Ito, Ugbo, Bongonda

35’ 0-1 Vanaken
49’ 1-1 Hrošovský
72’ 2-1 Hrošovský