Twee keer bekerwinnaar tegen landskampioen. Twee keer de beste ploegen van het afgelopen seizoen. Twee keer de ploegen die vooraf als de belangrijkste titelfavorieten werden beschouwd. Ze zitten niet in hun beste periode, zoveel is duidelijk. Wij hebben al te veel punten overboord gekieperd, Club heeft zelf ook al meer laten liggen dan verwacht werd en kreeg Europees een enorme draai om de oren tegen Leipzig. Hun ambitie om Europees stappen te zetten en minstens te overwinteren kreeg een ferme knauw. Wij bleven overeind in Zagreb en zetten een zeer degelijke collectieve prestatie neer waarop we weer kunnen bouwen.

John van den Brom:
Wij hebben onszelf in deze positie gebracht, en we moeten er ook samen zien uit te komen. Als je Europees op verplaatsing een goed resultaat neerzet, dan heb je wel weer iets waarmee je verder kan. Er is toch iets van ons afgevallen, bij iedereen. We hebben het gevoel dat we in staat zijn om iets te doen tegen Brugge. In Zagreb kozen we ervoor om iets meer in te zakken, maar ik kan wel al kwijt dat we het opnieuw aanvallender zullen aanpakken. We spelen thuis, wij gaan op onze manier proberen die wedstrijd te winnen.

Wij hopen allemaal onze ploeg in z’n beste gedaante te zien, en dan mogen we optimistisch zijn over het resultaat. De grillige prestatiecurve – fraaie hoogtes afgewisseld met onverwachte dieptepunten – maakt dat onze vorm van de dag onvoorspelbaar is. Maar na donderdag zit er weer meer geloof in de groep, en in de topconfrontaties staan we er doorgaans. Denk recent aan West Ham thuis. Met dezelfde drive en energie, met teamgeest gekoppeld aan ons voetballend vermogen én met de steun van ons publiek kan het een geweldige middag worden. Er zondag of woensdag bij zijn? Koop tickets.

Selectie van 20: Onuachu ontbreekt, Muñoz is terug

De spelers hebben gisteren nog in Zagreb en vanmorgen in Genk getraind. Paul Onuachu voelde zich donderdag een beetje ziek en is nog niet fit genoeg voor deze wedstrijd, maar haalt mogelijk wel het bekerduel. Daniel Muñoz is terug nadat hij met een lichte blessure terugkeerde van de interlandbreak. Zijn landgenoot Carlos Cuesta traint ook weer met de groep nadat hij in de uitwedstrijd tegen West Ham was uitgevallen, maar de partij van dit weekend komt nog te vroeg.